Wanneer eerste echo?

Wanneer eerste echo?  Gewoon wanneer jij dat wil.

Wanneer eerste echo? Gewoon wanneer jij dat wil.  Je bent overtijd, de zwangerschapstest is positief, de bloedafname is positief.  Je kan dan natuurlijk wachten tot de eerste medische echo.  Tot het moment dat je gynaecoloog of verloskundige kiezen.  Dat kan.  Eigenlijk wil je het dan ook zien.  Dan pas heb je echt het gevoel dat je zwanger bent.

Pretecho bij Echobaby

Gelukkig bestaan er dan pretecho’s.    Ook daar kan je gaan voor je eerste echo.  Je kan een kloppend hartje zien vanaf 5w5d.  Waarom dan nog langer wachten?  Als je wil kan je nu al een afspraak maken bij Echobaby.  Zwangerschappen vaststellen is één van de specialiteiten.  Er is ook de mogelijkheid om een inwendige echo te doen als we uitwendig niets zien.  Kom best met een volle blaas.  Dan is de kans groter dat we uitwendig iets zien.  Hou er wel rekening mee dat je soms iets minder ver bent dan op basis van de laatste menstruatie.

Wat zou je kunnen zien?

Daarvoor staat er vrij veel beeldmateriaal op YouTube Echobaby Marita.  Kijk als eerste maar op playlist 5 weken zwanger, playlist 6 weken zwanger, playlist 7 weken zwanger, playlist 8 weken zwanger,… en dan kan je ineens de link opslaan en de rest van de zwangerschap geregeld gaan kijken naar echofilmpjes van jou zwangerschapsduur.  Veel kijkplezier.  Zo leer je ook echobaby-kijken en dan herken je meer als je een echo krijgt bij je gynaecoloog of verloskundige.

Wanneer eerste echo?

Wanneer kies jij jou eerste echo?  Kijk maar naar de verschillende linken naar de playlisten hierboven en kies dan zelf maar wanneer je graag komt.  Houd er wel rekening mee dat de echoresultaten afhangen van zaken als blaasvulling, darmvulling, …  Helaas heeft dus niet iedereen even mooie beelden.  Wel zal je je kindje kunnen zien.

De allereerste mogelijkheid voor een eerste echo is vanaf 4 weken.  Dan zie je vruchtwater en een vruchtring.  Op het einde van de 4 weken (bijna 5 weken dus) zie je al ‘een puntje’ in beeld.  Dat is het vruchtje.  Het hartje kan je nu nog niet zien kloppen.  Kijk hier maar hoe het er dan uitziet:

Wanneer eerste echo?  Dit is een life filmpje echo 5 weken.  Je ziet vruchtwater met een vruchtje en een dooierzakje.

Hier zie je een filmpje met echofoto’s van 5 weken tot bijna 6 weken:

Wanneer eerste echo?  Dit is een life filmpje van 6w3d.  Je ziet een kloppend hartje.  Er wordt een meting gedaan.  Dan weet je hoe ver je bent.  Ook ken je dan de uitgetelde datum.

Wanneer eerste echo?  Dit is hier een life echo van 7 weken zwanger.  Links onder zie je het vruchtje.  Rechts zit de vruchtring of dooierzakje.  Wat je bovenaan ziet is de verbinding van de vruchtring naar de navelstreng.  Je ziet hier het hartje kloppen en in kleur zie je het bloed stromen.

Nog wat meer weten?

Kijk dan bij Eerste echo zwangerschap.  Hetzelfde onderwerp met heel andere linken.

De allereerste foto van een zwangerschap zie je op 1 maand zwanger.

En voor we het vergeten: proficiat/ gefeliciteerd met je zwangerschap.

 

 

Meest gelezen berichten

3D echo 35 weken

3D echo 35 weken.  Kijk eens hoe mooi je kindje nu is. 3D echo 35 weken.  Kijk eens hoe mooi…

Lees meer...

5 maanden zwanger

5 maanden zwanger.  Al ruim voorbij de helft. 5 maanden zwanger. Al ruim voorbij de helft.  Je kan verder optellen…

Lees meer...

27 weken zwanger

27 Weken zwanger.  Je kindje ontwikkelt dankzij zijn mama. 27 Weken zwanger.  Je kindje ontwikkelt dankzij zijn mama.  Hij heeft…

Lees meer...

echo 7 weken

Echo 7 weken. Een langwerpig vormpje met een bredere kant. Echo 7 weken. Een langwerpig vormpje met een bredere kant. …

Lees meer...
Scroll naar boven