16 weken zwanger

16 Weken zwanger.  Een ideaal moment voor een extra echo.

16 Weken zwanger.  Een ideaal moment voor een extra echo.  Dit is midden tussen twee medische echo’s.  Je kindje zal je tijdens de echo laten genieten van zijn bewegingen.  En dat van het begin tot het einde.  Misschien voel je hem of haar nu nog niet.  Op dit moment in de zwangerschap weegt hij ongeveer 160 à 170 gram.

16 weken zwangere mama

  • je baarmoeder komt nu tot halfweg tussen je navel en de bovenrand van de haartjes.  Als je op je rug gaat liggen dan zou het kunnen dat je een bol voelt in je onderbuik.  Zeker is dat niet.  Vaak is dat pas rond de 20 weken.
  • bij een eerste kindje met de moederkoek niet vooraan (tegen je buik) voel je je kindje nu bewegen.  Als hij wel vooraan ligt dan kan dat tot 20 – 23 weken duren.
  • bij de volgende kindjes zal je het nu waarschijnlijk al voelen.
  • Het HCG-hormoon neemt af en progesteron neemt toe.
  • lees verder maar bij 15 weken zwanger.  Dat is nog allemaal van toepassing.

16 weken baby

Je baby blijft verder groeien en ontwikkelen, maar wat je kan lezen bij 15 weken zwanger geldt nu ook nog.  Als je verder naar beneden de filmpjes bekijkt en de teksten leest dan heb je een goed idee van wat er in je buik gebeurt.

16 Weken zwanger beeldmateriaal

Wil je graag zien hoe een baby van 16 weken zwanger er uit ziet?  Kijk dan maar naar onderstaande filmpjes.

Hieronder zie je een life filmpje van 16 weken zwanger.  Alles wordt daarbij  één voor één overlopen.  Kijk dus zelf maar.  Elk lichaamsdeel kan je zien.

Dit is een life filmpje van 16 weken zwanger.  Het kindje beweegt tijdens deze echo.  Alles wordt één voor één in beeld gehaald.  Echt elk lichaamsdeel mag je daarbij zien.  Het begint met een mooi profieltje.  Daarna draait hij zijn gezichtje weg.  Je ziet ook het hartje kloppen.  Het wordt verder nog in kleur gezet.  Hij steekt zijn voetjes ook omhoog.  Herken jij het geslacht?  Als laatste zie je nog een mooi profieltje, een armpje en een beentje.

Deze echo 16 weken zwanger hieronder is een life filmpje.  Alles wordt hierin overlopen.  Je ziet ook vooral een mooi profiel.  Dit kindje weegt nu al 175 gram.  Zet vooral het geluid aan, dan hoor je de uitleg er bij.

Deze echo van 16 weken zwanger bestaat volledig uit foto’s.  De eerste foto is een handje met een duim omhoog.  Dat is een leuk gebaar vanuit de baarmoeder.  Helaas zien we dat niet zo vaak.  Soms mag je wel eens geluk hebben.  Verder zie je het geslacht van een jongen, een meting (10 cm kop-stuit) en een lichaampje met hoofdje.  Je ziet ook nog het geslacht van een meisje, de rug en het hartje in kleur.  Op het einde zie je nog foto’s van jongens.

Hier zie je profieltjes, ruggetjes, armpjes , beentjes,…  Kijk zelf maar:

Nog een echo 16 weken zwanger.  Het begint hierbij met mooie profieltjes.  Kijk zelf maar verder wat er nog allemaal op de foto’s staat.  Op het einde zie je geslachten van meisjes en van jongens.

In dit filmpje 16 weken zwanger zie je allemaal echofoto’s.  Je ziet hierbij eerst profieltjes.  Daarna zie je ruggetjes en ook al de rest.  Verder zie je geslachten van één meisje en meerdere jongens.  Op de foto hieronder zie je het resultaat van een meting: 10,9 cm kop-stuit.

Hier zie je nog een life filmpje 16 weken zwanger van een hevig bewegend meisje.  Op de foto hieronder zie je het geslacht van een meisje.  Het filmpje vertrekt bij het gezichtje.  Daarna volgt het kloppend hartje.  Zo gaat het verder.  Het kindje wordt volledig overlopen.  Daarbij hoor je wat alles is.  Zet dus vooral het geluid aan.  Als het filmpje klaar is dan kan je blijven kijken.  Er start telkens opnieuw een ander filmpje.  Dat komt omdat je nu op de playlist 16 weken zwanger zit.  Veel kijkplezier hiermee.

 

Hier zie je nog meer echofilmpjes van 16 weken.

Kijk ook eens bij echo 16 weken, 3D echo 16 weken, 15 weken zwanger en 17 weken zwanger.

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer is een vroedvrouw met 19 jaar ervaring op materniteit, verloskamer, zwangerschapspathologie en prematurenafdeling.
In 2007 heeft ze Echobaby opgericht en nu maakt ze pretecho's.

Meest gelezen berichten

3D echo 14 weken

3D echo 14 weken.  Samen met de geslachtsbepaling. 3D echo 14 weken.  Samen met de geslachtsbepaling.  Voor de echo geslachtsbepaling…

Lees meer...

4 maanden zwanger

4 maanden zwanger.  We naderen nu de helft. 4 maanden zwanger.  We naderen nu de helft.  Je kindje past nog…

Lees meer...

Wanneer zwangerschapstest doen?

Wanneer zwangerschapstest doen?  Krijg duidelijkheid. Wanneer zwangerschapstest doen?  Krijg duidelijkheid.  Je wil weten dat je zwanger bent?   Hoe lang moet…

Lees meer...

echo 27 weken

Echo 27 weken. Een mooie mijlpaal is nu bereikt. Echo 27 weken. Een mooie mijlpaal is nu bereikt.  Je kindje…

Lees meer...
Scroll naar boven