Nubtheorie

Nubtheorie.  Theorie om het geslacht te weten.

Nubtheorie.  Theorie om het geslacht te weten.  Zin of onzin?  Wat is de nubtheorie en is hij betrouwbaar?  De nubtheorie is een poging tot geslachtsbepaling uitgaande van de nub.  Nub is het Engelse woord voor knobbel.  De nub is dus de geslachtsknobbel.  Het is de voorloper van het geslacht.

Geslachtsknobbel?

De geslachtsknobbel bestaat altijd uit 2 delen: een bolletje en een uitsteekseltje.  Als dat uitsteekseltje naar beneden zit heb je meer kans op een meisje.  Als het naar boven steekt dan heb je meer kans op een jongen.  ‘Meer kans op’ betekent m.a.w. dat het een goktheorie is die niet altijd juist is.

Meisjesnub en jongensnub.

Ook op 13w0d is een meisjesnub niet altijd een meisje.  Ook kan je in een vroege echo hebben dat de nub afwisselend naar boven en naar onder zit.  De nub kan ook midden tussenin zitten.  Dan weet je niets.  Als je een meisjesnub hebt en dat uitsteekseltje komt later nog omhoog dan is dat uitsteekseltje ineens een piemeltje.   En het bolletje de teelballetjes.  Als je een jongensnub hebt en het uitsteekseltje gaat naar beneden dan is dat uitsteekseltje de clitoris en het bolletje de schaamlipjes.  Een jongensnub op 12 weken is en blijft een jongen.  Vroeger mag je daaraan twijfelen.

Hieronder zie je een filmpje van een tweelingzwangerschap.  Vanaf 3min30sec start er een life filmpje met ingesproken uitleg.  Er wordt niet over de nub gesproken.  Toch is de nub van beide kindjes meermaals in beeld.  Overduidelijk.  Kijk eerst eens zelf.  Onderaan kan je dan kijken of je juist bent.

Wat denk jij dat het is?

  • 1 jongensnub en 1 meisjesnub?
  • 2 meisjesnubben
  • 2 jongensnubben?

Heb je gekozen?  Dan kan je verder lezen.

 

In dit filmpje zie je:

2 overduidelijke meisjesnubben.  Heel leuk voor een jongensmama.

Enkele weken later bleken dit 2 jongens te zijn.

Nubtheorie: beter niet doen.

De nubtheorie is dus helemaal niet leuk om te doen.  Je krijgt veel te vaak onaangename verrassingen.  Met de hormonen van de zwangere dames is dat echt erg.  De teleurstellingen zijn enorm.  (Bijna) iedereen hoopt tot ze iets weten.  De ervaring leert dat even omschakelen vrij goed lukt.  Als iemand het geslacht krijgt waar ze niet op gehoopt hadden dan gaan ze daar gewoon voor.  Binnen de 30 sec is dat helemaal O.K.

Maar… als mensen ‘iets’ weten (ook al is dat op basis van een onzekere nub) en het blijkt niet juist te zijn, dan is het heel moeilijk om terug te schakelen.  En dat geldt zowel als het geslacht het gehoopte als het andere geslacht is.  Die teleurstelling is zo enorm dat je dit niemand wil aandoen.

Vanaf 13w2d kan je een geslachtsbepaling laten doen.  Dat is altijd juist.  Kijk eens op jongen of meisje? en geslachtsbepaling 13 weken.

Heb je zin in heel veel beeldmateriaal van Echobaby?  Klik YouTube Echobaby Marita.

Meest gelezen berichten

3D echo 13 weken

3D echo 13 weken.  Het meest bekeken moment bij Echobaby. 3D echo 13 weken.  Het meest bekeken moment bij Echobaby. …

Lees meer...

8 weken echo

8 weken echo.  Vaststellen van de zwangerschap. 8 weken echo.  Vaststellen van de zwangerschap.  Op de 8 weken echo wordt…

Lees meer...

3D echo 20 weken

3D echo 20 weken.  Mooier en leuker dan de medische echo. 3D echo 20 weken.  Mooier en leuker dan de…

Lees meer...

25 weken zwanger

25 Weken zwanger.  Een leuk moment voor een echo. 25 Weken zwanger.  Een leuk moment voor een echo.  Je baby…

Lees meer...
Scroll naar boven