Nubtheorie

Nubtheorie.  Theorie om het geslacht te weten.

Nubtheorie.  Theorie om het geslacht te weten.  Zin of onzin?  Wat is de nubtheorie en is hij betrouwbaar?  De nubtheorie is een poging tot geslachtsbepaling uitgaande van de nub.  Nub is het Engelse woord voor knobbel.  De nub is dus de geslachtsknobbel.  Het is de voorloper van het geslacht.

Geslachtsknobbel?

De geslachtsknobbel bestaat altijd uit 2 delen: een bolletje en een uitsteekseltje.  Als dat uitsteekseltje naar beneden zit heb je meer kans op een meisje.  Als het naar boven steekt dan heb je meer kans op een jongen.  ‘Meer kans op’ betekent m.a.w. dat het een goktheorie is die niet altijd juist is.  Daarom kan je beter wachten en een geslachtsbepaling laten doen vanaf 13w2d.  Dat is altijd juist.

Meisjesnub en jongensnub.

Ook op 13w0d is een meisjesnub niet altijd een meisje.  Ook kan je in een vroege echo hebben dat de nub afwisselend naar boven en naar onder zit.  De nub kan ook midden tussenin zitten.  Dan weet je niets.  Als je een meisjesnub hebt en dat uitsteekseltje komt later nog omhoog dan is dat uitsteekseltje ineens een piemeltje.   En het bolletje de teelballetjes.  Als je een jongensnub hebt en het uitsteekseltje gaat naar beneden dan is dat uitsteekseltje de clitoris en het bolletje de schaamlipjes.  Een jongensnub op 12 weken is en blijft een jongen.  Vroeger mag je daaraan twijfelen.

Hier zie je een nubtheorie in een echofilmpje van 11 weken.  Om precies te zijn: op de meting zie je dat het 11w5d is.  Je ziet hier een overduidelijke meisjesnub.  Herken je hem?  Voorbij de 13 weken bleek dit een jongen te zijn.  Daarom is de nubtheorie geen leuke theorie.

In dit filmpje zie je en hoor je wat je kan tegen komen op 12 weken.  De nubtheorie kan verrassingen geven.

Hieronder zie je een filmpje van een tweelingzwangerschap.  Vanaf 3min30sec start er een life filmpje met ingesproken uitleg.  Er wordt niet over de nub gesproken.  Toch is de nub van beide kindjes meermaals in beeld.  Overduidelijk.  Kijk eerst eens zelf.  Onderaan kan je dan kijken of je juist bent.

Wat denk jij dat het is?

  • 1 jongensnub en 1 meisjesnub?
  • 2 meisjesnubben
  • 2 jongensnubben?

Heb je gekozen?  Dan kan je verder lezen.

 

In dit filmpje zie je:

2 overduidelijke meisjesnubben.  Heel leuk voor een jongensmama.

Enkele weken later bleken dit 2 jongens te zijn.

Nubtheorie: beter niet doen.

De nubtheorie is dus helemaal niet leuk om te doen.  Je krijgt veel te vaak onaangename verrassingen.  Met de hormonen van de zwangere dames is dat echt erg.  De teleurstellingen zijn enorm.  Bijna iedereen hoopt tot ze iets weten.  De ervaring leert dat even omschakelen vrij goed lukt.  Als iemand het geslacht krijgt waar ze niet op gehoopt hadden dan gaan ze daar gewoon voor.  Binnen de 30 sec is dat helemaal O.K.

Maar… als mensen ‘iets’ weten (ook al is dat op basis van een onzekere nub) en het blijkt niet juist te zijn, dan is het heel moeilijk om terug te schakelen.  En dat geldt zowel als het geslacht het gehoopte als het andere geslacht is.  Die teleurstelling is zo enorm dat je dit niemand wil aandoen.

Vanaf 13w2d kan je een geslachtsbepaling laten doen.  Dat is altijd juist.  Kijk eens op jongen of meisje? en geslachtsbepaling 13 weken.

Heb je zin in heel veel beeldmateriaal van Echobaby?  Klik YouTube Echobaby Marita.

In de tijd dat je moet wachten tot je 13w2d bent kan je op de playlist 13 weken naar de geslachten kijken.  Dan herken je het misschien zelf als je voor je echo komt.  Wel voorzichtig zijn.  Om een jong geslacht juist te kunnen interpreteren moet je ervaring hebben.

Meest gelezen berichten

9 maanden zwanger

9 maanden zwanger. Hoogzwanger. Einde in zicht. 9 maanden zwanger. Hoogzwanger. Einde in zicht.  Je kan nu elk moment bevallen.  Ben…

Lees meer...

13 weken echo

13 weken echo.  Dit is nieuw in Nederland. 13 weken echo.  Dit is nieuw in Nederland.  Er wordt nu op…

Lees meer...

3Dbaby

3Dbaby.  Je ongeboren baby in 3D bekijken. 3Dbaby.  Je ongeboren baby in 3D bekijken.  Vooral als dat jouw baby is…

Lees meer...

3D echo 24 weken

3D echo 24 weken.  Je begint hem al te herkennen. 3D echo 24 weken.  Je begint hem al te herkennen. …

Lees meer...
Scroll naar boven