30 weken zwanger

30 Weken zwanger.  Al gedacht aan een 3D-pretecho?

30 Weken zwanger.  Al gedacht aan een 3D-pretecho?  Een 2D-pretecho kan ook.  Beide is puur genieten.  Het is genieten van je ongeboren kindje.  We bekijken je kindje en je krijgt overal uitleg bij.

Op 30 weken zwanger weegt je kindje ongeveer 1kg300 tot 1kg500.  Hij laat nu overduidelijk merken dat hij aanwezig is.  Je ribben kunnen er misschien over meespreken.  De zachte kriebeltjes van ooit zijn nu stevige stampen geworden.

Hoe ligt de baby op 30 weken?

Vaak is dat in hoofdligging (hoofdje naar beneden).  Als dat niet zo is, dan is er nog tijd.  Je moet je nog geen zorgen maken.  Een eerste kindje moet op 34 weken goed liggen, de volgende kindjes hebben tijd tot 37 weken.  Als je wil weten hoe je kindje ligt, dan kan je daarvoor een afspraak maken bij Echobaby.

Hoe ziet de baby er uit op 30 weken?

Hij is al helemaal af, zoals een echt baby’tje in het klein.  Hij heeft nu een mooie roze huid en een vetlaagje.  Misschien zie je al kleine vetrolletjes op de pretecho.

Mag een kindje op 30 weken geboren worden?

Beter niet, maar wel beter dan nog vroeger.  Ook op 30 weken moet je kindje nog naar een intensieve neonatologie in een groot ziekenhuis.  Hij heeft nog medisch-technische ondersteuning nodig.  Meestal evolueert een kindje van 30 weken goed na de geboorte.  Er zijn meestal geen complicaties van de vroeggeboorte.  Toch kan het nog voorkomen.  Gelukkig zijn er weinig kindjes die zo vroeg geboren worden.

Wat is er bijzonder aan een ongeboren baby van 30 weken?

  • er is een laagje onderhuids vet.  Daardoor ziet het kindje er mooier en gevulder uit.
  • hij heeft al heel wat spierkracht.
  • de hersenen nemen nu toe.  Hij wordt dus slimmer.

Wat is er bijzonder voor de zwangere mama op 30 weken?

  • pijnlijke plekken, waar je kindje veel stampt.
  • zitten wordt minder comfortabel omdat de baarmoeder dan tegen de ribben duwt.
  • de gekende dingen zoals slecht slapen, last van maagzuur, rugpijn, slapende handen, tintelende handen en onderarmen, gezwollen benen en voeten, rusteloze benen, spataders, aambeien, zwangerschapsdementie en voorweeën.
  • moe en futloos.  Blijf toch bewegen, dat gaat helpen.
  • nesteldrang
  • een eerste kindje kan nu beginnen indalen (= met het hoofdje in het bekken).  Daardoor moet jij nog vaker plassen.  Het kan ook pijn in je liezen of onderbuik geven en harde buiken veroorzaken.

30 weken zwanger beeldmateriaal

Hier zie je 3D echofoto’s van 30 weken zwanger.  Op elke foto zie je het gezichtje.  Zoals je ziet kan er een voetje naast het hoofdje liggen.  Verder zie je nog armpjes, handjes en beentjes.  Als dit filmpje gedaan is, dan komt er een ander filmpje.  Je kan dus blijven kijken en telkens opnieuw krijg je een ander filmpje te zien.  Je zit op de playlist 30 weken zwanger.  Veel kijkplezier.

In onderstaand 2D echofilmpje tellen we teentjes.  We ontdekken haartjes en je hoort overal uitleg bij. Zo kan een echo op 30 weken er uit zien. Metingen kunnen we ook doen. Zo krijg je het gewicht van je kindje.

Kijk ook eens naar echo 30 weken, 30 weken echo, 3D echo 30 weken, 29 weken zwanger en 31 weken zwanger.

Als je graag nog veel meer filmpjes bekijkt en ook van andere zwangerschapsduren dan moet je op YouTube Echobaby Marita zijn.

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer is een vroedvrouw met 19 jaar ervaring op materniteit, verloskamer, zwangerschapspathologie en prematurenafdeling.
In 2007 heeft ze Echobaby opgericht en nu maakt ze pretecho's.

Meest gelezen berichten

3D echo 24 weken

3D echo 24 weken.  Je begint hem al te herkennen. 3D echo 24 weken.  Je begint hem al te herkennen. …

Lees meer...

Zwangerschaps weken

Zwangerschaps weken.  Ontdek hier meer over de 40 weken. Zwangerschaps weken.  Ontdek hier meer over de 40 weken.  Verder in…

Lees meer...

13 weken echo

13 weken echo.  Dit is nieuw in Nederland. 13 weken echo.  Dit is nieuw in Nederland.  Er wordt nu op…

Lees meer...

3D echo 20 weken

3D echo 20 weken.  Mooier en leuker dan de medische echo. 3D echo 20 weken.  Mooier en leuker dan de…

Lees meer...
Scroll naar boven