Over Marita

Wie is Marita

Marita Vanden Boer is vroedvrouw van opleiding en heeft negentien jaar ervaring met verloskunde, materniteit, zwangerschapspathologie en neonatologie.  Tijdens haar loopbaan in het ziekenhuis was ze vroedvrouw in hart en nieren.  Ze volgde veel bijscholingen, van lezingen, dagopleidingen tot jaaropleidingen.

Marita, waarom heb je Echobaby opgericht?

Ook buiten het ziekenhuis was ik vroedvrouw in hart en nieren en kreeg ik veel vragen, waar ik niet altijd op kon antwoorden.  Het kunnen zien zou een meerwaarde betekenen.  Toen groeide het idee: als iemand eens een echotoestel zou kopen (dat is een hele investering), er mee zou leren werken (wat niet gemakkelijk is) en dat dan ten dienste zou stellen van de zwangere dames, dan zouden die het antwoord op hun vragen krijgen.  Daarna volgde het besef dat ik die iemand moest worden.

Marita, ging dat zomaar?

Zo simpel was dat niet.  Daarvoor volgde ik opleidingen echoscopie voor verloskundigen aan de Fontys hogeschool in Eindhoven, Nederland.  Als eerste volgde ik een basisopleiding.  Ondertussen oefende ik thuis ook al.  Daarna ging ik aan de slag als Echobaby.   Een jaar later volgde ik nog de opleiding Structureel Echoscopisch Onderzoek (20-wekenecho).  Ook in Eindhoven.  Dat gaf me nog veel meer kennis en handigheid.

Marita, lukte dat?

Ja.  Vanaf het begin was mijn specialiteit ongeruste mama's.  Daarvoor ben ik ook gestart.  De mama's komen met een vraag.  Samen kijken we met de echo naar haar kindje en lezen daar het antwoord af.  Ook aan alle andere echovragen kan ik beantwoorden: zwangerschap vaststellen, geslachtsbepaling vanaf 13w2d, extra echo en 3D-echo.

Verder had ik nog een andere missie: ik wilde iets kunnen betekenen voor alle zwangere dames.  Als eerste werd dat YouTube Echobaby Marita.  Later werden dat blogartikelen op deze website.

 

YouTube Echobaby Marita?

YouTube Echobaby Marita is gemaakt met de bedoeling de hele zwangere wereld te leren echo-baby-kijken.  Door gewoon filmpjes te bekijken leer je echo's lezen.  Zeker als je start met de filmpjes met ingesproken uitleg.  Je kan ook volgen hoe je eigen kindje groeit.  Als je voor je naar een medische echo gaat eerst veel filmpjes bekijkt van je zwangerschapsduur op dat moment, dan zie je veel meer op de echo.

 

Blogartikelen?

Bij Echobaby is er heel veel kennis en beeldmateriaal.  Dat doorgeven aan jou zou wel zo fijn zijn.  Daarom zijn er blogartikelen gemaakt, met info en beelden.  Dan kan jij opzoeken waar je interesse in hebt en dat per zwangerschapsweek en per onderwerp.

Uiteindelijk werden er dat heel veel en het overzicht was weg.  Daarom zijn er artikelen verplaatst naar het deel Pretecho.

 

Wil je zelf aan de slag gaan met zwangerschapsecho’s? Of misschien je eigen pretecho-bureau starten? Dan is de pretecho-opleiding van Echobaby iets voor jou!

Marita
Scroll naar boven