Kwaliteit van de echo

Kwaliteit van de echo hangt van meerdere dingen af.

Kwaliteit van de echo hangt van meerdere dingen af.  Hieronder lees je er meer over.

Echotoestel

Als eerste voor de kwaliteit van de echo is de kwaliteit van het echotoestel van belang. Daarom is er bij Echobaby het allerbeste echotoestel dat er bestaat. De Philips Epiq 7G was een heel nieuw high end echotoestel.  Sinds april 2022 is de Alpinion XCube90 nog nieuwer en nog beter.

Opleiding en ervaring

Verder is de kwaliteit van de persoon die de echo maakt van belang. Bij Echobaby is er een vroedvrouw die de echte medische opleidingen voor verloskundigen in Nederland volgde.  Zelf ontwikkelde ze de mooie zwangerschapstechnieken. Ze heeft ervaring met zwangerschapsecho’s sinds 2007.

Zwangere dame en kwaliteit van de echo

Het resultaat van de kwaliteit ligt niet alleen in het pretechobureau. Ook de zwangere dame en het ongeboren kindje zorgen mee voor het eindresultaat.
Bij de zwangere dame zijn de volgende zaken van belang:

  • dikte van haar buikwand. Hoe slanker, hoe mooiere beelden.
  • de hoeveelheid vruchtwater. En dat hangt af van wat iemand drinkt en hoeveel iemand drinkt. In de week voor de echo kan een zwangere daarom best minstens 2 liter per dag drinken.  Verder niets met cafeïne (koffie, thee, cola, Ice Tea, Red Bull), geen chocomelk of chocolade (en geen alcohol).
  • en dan de dag van de echo niets op je buik smeren tegen zwangerschapsstriemen.

Ongeboren baby

De ongeboren baby bepaalt het resultaat door hoe hij ligt, hoeveel hij beweegt, wat er voor hem ligt van handjes-voetjes-navelstreng en of hij zijn gezicht in de moederkoek of baarmoeder verstopt. Ook dit punt kan geoptimaliseerd worden door veel te drinken.  Dan is er meer vruchtwater.  Het kindje kan dan vlotter bewegen.
Dan nog de factor goed geluk om een handje te zien zwaaien, oogjes te zien open gaan, een kindje te zien drinken,…
En dan zijn er nog trucjes om alles een beetje te helpen.

Kwaliteit van de echo?  Dit is het resultaat van een slanke mama die veel water drinkt.  Daardoor heeft ze veel vruchtwater en heeft ze mooiere beelden.

Nog een filmpje van 20 weken met een goede kwaliteit van de echo.  Dit kindje beweegt veel.  Daardoor zie je telkens iets anders. Ook zie je hier dat hij daardoor de kwaliteit van de echo bepaalt.  Wegkijken of de navelstreng voor het gezichtje kan gebeuren.

Hier zie je een filmpje met 3D-echofoto’s van 28 weken.  De mama heeft de tips opgevolgd.  Daardoor is de kwaliteit van de echo goed.

Hier zie je nog veel meer resultaten van echofilmpjes die bij Echobaby gemaakt zijn.

Lees ook eens bij Slecht echobeeld door cafeïne.

Meest gelezen berichten

Echo ongeruste mama’s

Echo ongeruste mama’s.  Pretecho ter geruststelling. Echo ongeruste mama’s.  Pretecho ter geruststelling.  Ook daarvoor kan je terecht bij Echobaby.  Het…

Lees meer...

15 weken zwanger

15 Weken zwanger.  Al goed te zien als het niet je eerste kindje is. 15 Weken zwanger.  Al goed te…

Lees meer...

Wanneer eerste echo?

Wanneer eerste echo?  Gewoon wanneer jij dat wil. Wanneer eerste echo? Gewoon wanneer jij dat wil.  Je bent overtijd, de…

Lees meer...

14 weken zwanger

14 Weken zwanger.  Weet je al wat het wordt? 14 Weken zwanger.  Weet je al wat het wordt?  Dat kan…

Lees meer...
Scroll naar boven