Kwaliteit van de echo

Kwaliteit van de echo hangt van meerdere dingen af.

Kwaliteit van de echo hangt van meerdere dingen af.  Hieronder lees je daar meer over.

Echotoestel

Als eerste voor de kwaliteit van de echo is de kwaliteit van het echotoestel van belang. Daarom is er bij Echobaby het allerbeste echotoestel dat er bestaat. De Philips Epiq 7G was een heel nieuw high end echotoestel.  Sinds april 2022 is de Alpinion XCube90 nog nieuwer en nog beter.

Opleiding en ervaring

Verder is de kwaliteit van de persoon die de echo maakt van belang. Bij Echobaby is er een vroedvrouw die de echte medische opleidingen voor verloskundigen in Nederland volgde.  Zelf ontwikkelde ze de mooie zwangerschapstechnieken. Ze heeft ervaring met zwangerschapsecho’s sinds 2007.

Zwangere dame en kwaliteit van de echo

Het resultaat van de kwaliteit ligt niet alleen in het pretechobureau. Ook de zwangere dame en het ongeboren kindje zorgen mee voor het eindresultaat.
Bij de zwangere dame zijn de volgende zaken van belang:

  • dikte van haar buikwand. Hoe slanker, hoe mooiere beelden.
  • de hoeveelheid vruchtwater. En dat hangt af van wat iemand drinkt en hoeveel iemand drinkt. In de week voor de echo kan een zwangere daarom best minstens 2 liter per dag drinken.  Verder niets met cafeïne (koffie, thee, cola, Ice Tea, Red Bull), geen chocomelk of chocolade (en geen alcohol).
  • en dan de dag van de echo niets op je buik smeren tegen zwangerschapsstriemen.

Ongeboren baby

De ongeboren baby bepaalt het resultaat door hoe hij ligt, hoeveel hij beweegt, wat er voor hem ligt van handjes-voetjes-navelstreng en of hij zijn gezicht in de moederkoek of baarmoeder verstopt. Ook dit punt kan geoptimaliseerd worden door veel te drinken.  Dan is er meer vruchtwater.  Het kindje kan dan vlotter bewegen en de beelden zijn mooier.  Verder is er dan ook minder kans dat er iets voor ligt.
Dan is er nog de factor goed geluk om een handje te zien zwaaien, oogjes te zien open gaan of een kindje te zien drinken,…
En verder zijn er dan nog trucjes om alles een beetje te helpen.

Kwaliteit van de echo?  Dit is het resultaat van een slanke mama, die veel water drinkt.  Daardoor heeft ze veel vruchtwater en heeft ze mooiere beelden.  Altijd leuk toch?

Hieronder zie je nog een filmpje met een goede kwaliteit van de echo.  Het zijn hier foto’s van een 3D echo 25 weken.  Hier is er heel wat vruchtwater.  Verder wordt de kwaliteit van de echo ook bepaald door de navelstreng en het handje dat er voor ligt.  In het begin van deze echo zie je gezichtjes met de navelstreng en een handje.  Tijdens deze echo draait het kindje en kijkt je recht aan.  Verder zie je het geslacht van een jongen.  Op het einde kijkt het kindje weer naar rechts en ligt er een armpje naast.

 

Kwaliteit van de echo?  Hieronder zie je een filmpje met 3D-echofoto’s van 28 weken.  De mama heeft namelijk de tips opgevolgd.  Daardoor is de kwaliteit van de echo goed.

Hier zie je verder nog veel meer resultaten van echofilmpjes die bij Echobaby gemaakt zijn.

Lees ook eens bij Slecht echobeeld door cafeïne.

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer is een vroedvrouw met 19 jaar ervaring op materniteit, verloskamer, zwangerschapspathologie en prematurenafdeling.
In 2007 heeft ze Echobaby opgericht en nu maakt ze pretecho's.

Meest gelezen berichten

jongen of meisje?

Jongen of meisje?  Wat gaat het worden?  Vanaf 13w2d. Jongen of meisje? Wat gaat het worden?  Spannend.  Wat ga je…

Lees meer...

3D echo 20 weken

3D echo 20 weken.  Mooier en leuker dan de medische echo. 3D echo 20 weken.  Mooier en leuker dan de…

Lees meer...

3D echo 11 weken

3D echo 11 weken.  Je kan een kindje herkennen. 3D echo 11 weken.  Je kan een kindje herkennen.  Op 11…

Lees meer...

Wanneer eerste echo?

Wanneer eerste echo?  Gewoon wanneer jij dat wil. Wanneer eerste echo? Gewoon wanneer jij dat wil.  Je bent overtijd, de…

Lees meer...
Scroll naar boven