31 weken zwanger

31 Weken zwanger.  Goed moment voor een 2D pretecho

31 Weken zwanger.  Goed moment voor een 2D pretecho.  Ook voor een 3D-pretecho.  Je kan nu een afspraak maken bij Echobaby.  Dat is te vergelijken met een bezoekje aan je ongeboren baby.

Op 31 weken zwanger weegt je kindje 1,5 – 1,6 kg en heeft al veel kracht.  Dat zal je zeker voelen. De ooit zo fijne schopjes kunnen nu pijnlijke stampen zijn.  Houd nog even vol.  Binnenkort mindert dat.

Wat gebeurt er met je baby op 31 weken zwanger?

 • je kindje begint nu sneller bij te komen.
 • hij is sterk en heeft nog voldoende plaats.  Daarom doet hij je nu soms zoveel pijn.  Leg gerust je hand op de pijnlijke plek als hij beweegt.   Het verschil zal je merken.  Ondanks de pijn kan je toch proberen hiervan te genieten.  Vanaf volgende week neemt dat af.  Dan heeft hij minder plaats.
 • een bobbel op je buik tijdens de bewegingen is een handje of een voetje.  De harde kant van je buik is de rug van je kindje.  Een grote bult is het poepje/kontje van het kindje, op het moment dat hij zijn rug strekt.
 • de longen ontwikkelen verder.
 • als jij rust wordt hij extra actief.  Zeker als jij daarvoor extra actief bent geweest.  Best kan je op het einde van de dag eerst een tijdje in de zetel gaan zitten.  Dan is dat het superactieve moment van je kindje en niet als jij gaat slapen.

Kan je kindje al geboren worden op 31 weken?

Ja, dat kan, maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak.  Je kindje heeft nu nog medisch-technische ondersteuning nodig in een intensieve neonatologie in een groot ziekenhuis.  Best kan je je zwangerschap nog goed beschermen en rusten als je weeën hebt.  Je baarmoeder is de allerbeste couveuse.

Wat gebeurt er met de zwangere mama op 31 weken?

 • kijk eerst eens op 30 weken zwanger om al een idee te hebben.  Dat gaat allemaal gewoon verder.
 • je buik begint sneller dikker te worden, omdat je kindje meer groeit.
 • als je ‘een volksverhuis’ voelt in je buik, dan is hij misschien aan het draaien.  Hopelijk ligt hij daarna in hoofdligging.
 • de hevige bewegingen van je kindje kunnen harde buiken uitlokken.
 • als het je eerste kindje is, dan kan hij verder indalen.  Je voelt dan een bol tussen je benen en hebt het gevoel dat je waggelt i.p.v. gewoon te wandelen.  Indalen betekent alleen dat je kindje goed ligt voor de geboorte, niet dat je vroeger gaat bevallen.  Bovenaan in je buik is er dan weer wat ruimte.  Je hebt minder last van maagzuur en je ademt gemakkelijker.  Geniet daarvan, want dat blijft niet als je kindje groter wordt.
 • heupen, bekken en onderrug kunnen pijnlijk zijn, met uitstralingen naar de benen.  Je bekken maakt zich klaar.
 • ook groeien je nagels snelle.  Ze zijn brozer en kunnen gemakkelijker scheuren.
 • je buik zit nu in de weg.  Daardoor word je ‘onhandiger’.
 • als je heel regelmatige bewegingen voelt, dan kan dat de hik van je kindje zijn.

Wat is nog normaal met harde buiken op 31 weken?

Een samentrekkend krampachtig gevoel, dat onaangenaam is maar niet pijnlijk hoort binnen het normale.  Als het te frequent, regelmatig of pijnlijk is na een zekere activiteit, dan moet het binnen het uur fel verminderd zijn als je op de zetel gaat liggen.  Anders moet je het ziekenhuis, je zelfstandige vroedvrouw of je verloskundige raadplegen.  Ook even nadenken over wat je gedaan hebt en daar voorlopig voorzichtig mee zijn.

31 weken zwanger beeldmateriaal

Dit is hier een life filmpje van 31 weken zwanger.  Als eerste wordt het hoofdje in beeld gebracht.  Daarna volgt het handje en de armpjes.  Kijk zelf maar verder.  Alles komt hier in beeld.

Hier zie je foto’s van 31 weken zwanger.  Op het startblad zie je het achterhoofd en de rug.  Het filmpje begint met het gezichtje.  Daarna volgt de navelstreng in kleur.  Verder zie je de rug, de voetjes en een handje.  Je ziet ook nog een open oogje.  Het filmpje eindigt met een profieltje.  Kijk nu zelf maar.

In onderstaand filmpje zie je een 2D-pretecho van 31 weken zwanger.  Zo kan jouw 2D-echo op 31 weken er ook uitzien en deze uitleg kan je verwachten.  Het start met het hoofdje.  Daarna komt alles nog in beeld.  Als dit filmpje gedaan is dan kan je even wachten.  Er komt een ander filmpje en dat telkens opnieuw.  Je zit nu op de playlist 31 weken zwanger.  Als je dat allemaal bekijkt dan heb je een idee van wat je gaat kunnen zien op je echo 31 weken.

Kijk ook naar echo 31 weken, 3D echo 31 weken, 30 weken zwanger en 32 weken zwanger.  Ook dat zijn voorbeelden van wat jij op jou echo kan verwachten.

Nog veel meer echofilmpjes vind je op YouTube Echobaby Marita.  Genoeg voor vele uren Echobaby-plezier.

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer is een vroedvrouw met 19 jaar ervaring op materniteit, verloskamer, zwangerschapspathologie en prematurenafdeling.
In 2007 heeft ze Echobaby opgericht en nu maakt ze pretecho's.

Meest gelezen berichten

echo 15 weken

Echo 15 weken. Een leuk minimensje dat beweegt. Echo 15 weken. Een leuk minimensje met alles er op en eraan…

Lees meer...

Echo baby

Echo baby.  Een echo van jouw ongeboren baby. Echo baby.  Een echo van jouw ongeboren baby is een unieke ervaring. …

Lees meer...

15 weken zwanger

15 Weken zwanger.  Al goed te zien als het niet je eerste kindje is. 15 Weken zwanger.  Al goed te…

Lees meer...

8K Echo

8K Echo. Upgrade van 3D via 6D tot fotorealistisch. 8K Echo. Upgrade van 3D via 6D tot fotorealistisch.  We vertrekken dus…

Lees meer...
Scroll naar boven