Pretecho 3D

Wat is een pretecho 3D?

Een pretecho 3D of een 3D-pretecho is een magische manier om in de zwangere buik te kijken. Je ziet dan je ongeboren kindje in het echt en kan zien op wie hij lijkt.

Kijk eerst eens wat het is: foto's van pretecho 3D

Pretecho 3D
Pretecho 3D 26 weken
Pretecho 3D
Pretecho 3D 25 weken

Wat kan een pretecho 3D jou bieden?

Een pretecho 3D geeft jou de mogelijkheid om je kindje te leren kennen.  Vanaf ongeveer 23 weken zie je al de gezichtskenmerken.  Vanaf ongeveer 26 weken wordt dat duidelijker.  Rond de 28 weken is er al een mooi vetlaagje en zijn de foto's mooier.

Je kan het gezichtje zien.  Samen gaan we ontdekken wat het kindje van wie van de ouders heeft.  Je kan ook ontdekken dat je kindje iets van de grootouders of andere familieleden heeft.

 

Je krijgt een 3D-kleurenfoto mee en een USB-stick met digitale foto's en eventueel de volledige echo.  Dat is afhankelijk van welke 3D-pretechosessie je kiest.

Wanneer kan je een pretecho 3D laten maken?

Dat kan bijna de hele zwangerschap.  De eerste resultaten zijn er al geweest vanaf 9 weken.

Elke zwangerschapsduur heeft zijn mooie en zijn minder mooie dingen.  Algemeen kan je stellen dat hoe vroeger je komt hoe meer je in beeld krijgt en hoe meer bewegingen je ziet.  Hoe later je komt hoe scherper de beelden worden.  Zelfs als je 1 keer per maand komt heb je elke keer een heel andere echo.  Er is geen slecht en geen beste moment in de zwangerschap, veel hangt af van hoe je kindje ligt en hoe hij beweegt.

Tussen 13 en 16 weken past het kindje volledig in beeld en kan je heel goed zien wat hij doet.  De meeste kindjes zijn heel beweeglijk. De 3D-foto's geven nog geen beeld van hoe je kindje er uit ziet na de geboorte of op wie hij lijkt.

Pretecho 3D
Pretecho 3D 21 weken
Pretecho 3D
Pretecho 3D 28 weken

Een pretecho is aangewezen op ongeveer 28 weken (27 tot 31). Dit is het beste moment voor de mooie duidelijke foto's.

Dan kan je het beste zien op wie het kindje lijkt.  De foto's zijn nu het duidelijkste.  Achteraf zal je hiermee je kindje ook herkennen.  Dan heb je wel het volledige lichaam niet meer in beeld. Nu nog veel drinken en hopen dat je kindje meewerkt.

 

Als je nog niet echt wil weten hoe je kindje er gaat uit zien dan kan je best voor 22 weken komen.

Als je het geslacht niet wil weten dan zorg ik gewoon dat dat niet in beeld komt. Wel even melden.

Pretecho 3D
Pretecho 3D 18 weken

Resultaat van jouw pretecho

Het resultaat van een 3D echo is afhankelijk van de ligging en de beweeglijkheid van het kindje, de hoeveelheid vruchtwater en de dikte van de buikwand van de mama.  Het resultaat kan prachtig mooi zijn, maar valt soms ook tegen.

Resultaat verbeteren

Wat je zelf kan doen om het resultaat te verbeteren is een week voor je komt ruim voldoende drinken: 2 liter per dag wordt aanbevolen aan zwangere vrouwen.  Koffie, thee, cola, IceTea, Redbull, chocolade, chocomelk en alcohol is vochtafdrijvend en kan je beter niet drinken en eten.  Ook die dag geen product op je buik smeren tegen zwangerschapsstriemen.  Ofwel nog snel even douchen als je dat al gedaan hebt.  Dat product legt een laagje op je buik waardoor je minder heldere foto's krijgt.

 

Pretecho 3D
Pretecho 3D 13 weken

Pretecho 3D tweeling

Bij een tweeling kan je best rond de 13 à14 weken komen. Dan zie je ze nog samen in beeld. Als tweede moment kom je best op maximum 24 weken. Dan heb je wel niet de mooiste gezichtjes.  Je hebt wel de vorm van hun gezichtjes.  Nog niet het vetlaagje dat het allemaal wat mooier maakt.  Op 28 weken is de buik zo gevuld dat de resultaten meestal niet meer mooi zijn. Bij een 2-ling bedekken de kindjes elkaar soms gedeeltelijk en kunnen we er niet alles uit krijgen. We hangen dan ook volledig van hun af.

 

Scroll naar boven