SEO – Structureel Echoscopisch Onderzoek

SEO – Structureel Echoscopisch Onderzoek.

SEO – Structureel Echoscopisch Onderzoek.  Dit is een medische echo.  De volledige zwangerschap wordt op structurele wijze   overlopen.  Anders geformuleerd: alles wordt één voor één bekeken.  Zowel het kindje, als de placenta, de baarmoeder, navelstreng en het vruchtwater worden zorgvuldig bekeken.  Dat is om te kijken of alles in orde is.  Dit wordt ook wel 20 weken echo genoemd.  De SEO echo wordt gedaan tussen de 18 en de 22 weken.  Vroeger zijn de organen daarvoor nog niet voldoende ontwikkeld.  Ervaren echoscopisten doen de echo’s het liefst vanaf 18 weken.  De anderen vanaf 20 weken omdat het dan groter en duidelijker is.  Boven de 22 weken worden de ribbetjes groter en dan is een hartje moeilijker te beoordelen.

Is de SEO – Structureel Echoscopisch Onderzoek verplicht?

Neen.  Verplicht is het niet.  Wel heel erg aanbevolen.  Je komt hier te weten of alles goed is.

Wat als er met de SEO – Structureel Echoscopisch Onderzoek een afwijking wordt ontdekt?

Dat hangt er van wat welke afwijking het is.  Zullen we als eerste stellen dat het goed is dat het ontdekt is?  Je gynaecoloog of je verloskundige zal je er verder over informeren.  Eventueel wordt er eerst nog een gespecialiseerde echo gemaakt.

SEO of pretecho?

Dat is geen goede vraag: het is gewoon beide.  Elk heeft zijn eigen accenten.  Samen word jij er beter van.  Alles mag in orde zijn EN je mag genieten van je kindje.  Eerst het ene en dan het andere.  Daarna kan je rustig verder genieten van je zwangerschap.

Na de SEO- Structureel Echoscopisch onderzoek weet je of alles goed is.  Ook bij Echobaby kan je je kindje laten nakijken.  Dat kan op elk moment in de zwangerschap.  Het vervangt wel geen echo bij de gynaecoloog of verloskundige.  Zeker de echo van rond de 20 weken is erg van belang.  De SEO – Structureel Echoscopisch Onderzoek mag je absoluut niet missen.

SEO – Structureel Echoscopisch Onderzoek beeldmateriaal

Wil je ook eens graag weten hoe je kindje er uit ziet op het moment van de SEO – Structureel Echoscopisch Onderzoek?  Kijk dan maar naar onderstaand filmpjes en lees de uitleg maar.  Dit zijn wel  pretecho filmpjes.  Dat is een andere manier van kijken.

Dit is hier een life 3D echo 19 weken.  Je ziet daarbij het gezichtje, een oortje, een armpje en een deel van het beentje.

Wat zeker niet mag ontbreken op de SEO- Structureel Echoscopisch onderzoek is een meting.  Dit is de meting van een kindje van 19 weken.  Dat valt binnen de periode van de SEO.  Je ziet hier hoe dat gebeurt.  Eerst een meting van het hoofdje met zowel de breedte van het hoofdje als de hoofdomtrek.  Daarna meten we de buikomtrek.  Als laatste meten we het bovenbeentje.  Met al die cijfers samen geeft het toestel dan het gewicht van het kindje.  Hier is dat 265 gram.  Dat komt overeen met 18w6d.  Als je het geluid aan zet dan kan je het beter volgen.  Je ziet een pijltje rond gaan en je hoort er uitleg bij.

Hoe ziet je kindje er uit op de SEO- Structureel Echoscopisch onderzoek?  Een medische echo gaan we hier niet tonen.  Om de eenvoudige reden dat dat niet ons ding is.  Wel volgt hier een reeks foto’s.  Je ziet gezichtjes, geslachten van jongens, de rug, een oortje en een voetje.  Gewoon omdat dat mooi is om naar te kijken.  De laatste foto geeft het resultaat van een meting.  Dat mocht natuurlijk niet ontbreken, omdat dat in een SEO ook nooit ontbreekt.

Na dit filmpje kom je op de playlist 20 weken zwanger.  Je kan dus blijven kijken en je krijgt telkens opnieuw een ander filmpje te zien.  Gewoon blijven kijken is een goede voorbereiding op je eigen medische echo.  Je gaat dan veel meer zien, omdat je veel meer gaat herkennen.

Waarschijnlijk heb je naast  bovenstaande uitleg over SEO – Echoscopisch Onderzoek ook interesse in pretecho’s op 20 weken.  Kijk dan bij 20 weken zwanger, echo 20 weken en 3D echo 20 weken.

Interesse in nog veel meer beeldmateriaal?  Klik YouTube Echobaby Marita.

SEO – Structureel Echoscopisch Onderzoek

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer is een vroedvrouw met 19 jaar ervaring op materniteit, verloskamer, zwangerschapspathologie en prematurenafdeling.
In 2007 heeft ze Echobaby opgericht en nu maakt ze pretecho's.

Meest gelezen berichten

Vitaliteitsecho

De vitaliteitsecho De vitaliteitsecho dat is een term die alleen in Nederland gebruikt wordt.  Het Belgische woord is de 8…

Lees meer...

jongen of meisje?

Jongen of meisje?  Wat gaat het worden?  Vanaf 13w2d. Jongen of meisje? Wat gaat het worden?  Spannend.  Wat ga je…

Lees meer...

echo 24 weken

Echo 24 weken. Een extra echo tussen de medische echo’s. Echo 24 weken. Een extra echo tussen de medische echo’s. …

Lees meer...

Echo jongen

Echo jongen.  Ontdek het geslacht bij een pretecho. Echo jongen.  Ontdek het geslacht bij een pretecho.  In de filmpjes hieronder…

Lees meer...
Scroll naar boven