Hoeveel weken zwanger

Hoeveel weken zwanger.  Van 4 tot 40 weken.

Hoeveel weken zwanger.  Van 4 tot 40 weken.  En hoe weet je dan precies hoever je bent?  Dat krijg je hieronder uitgelegd.  De basisuitleg is altijd voor een menstruele cyclus van 28 dagen.

In elk van die weken kan je bij Echobaby een pretecho laten maken.

Hoeveel weken zwanger op basis van de laatste menstruatie

Hoeveel weken zwanger?

Een zwangerschap telt standaard 40 weken.  Dat is vanaf de laatste menstruatie tot de uitgetelde of uitgerekende datum.

De bevruchting is ongeveer 2 weken later.  Anders geformuleerd: de eerste 2 weken van de 40 ben je nog niet zwanger.

Als je je regels verwacht dan ben je 4 weken zwanger.  Van daaruit kan je al de voorlopig uitgetelde datum berekenen.  Maar klopt dat ook altijd?

Altijd juist?

Dat is de algemene regel.  Maar dan:

  •  zijn er kortere cycli en langere cycli.
  • Vroegere en latere eisprongen.
  • Kan een eicel tot 48 uren na de eisprong nog bevrucht worden.
  • Kan een zaadcel 48 uren overleven in de baarmoeder

Heel nauwkeurig is de voorlopig uitgetelde datum dus niet.  Daarom is er gelukkig iets dat nog beter is:

Hoeveel weken zwanger op basis van meting op echo

Daarna kan de zwangerschapsduur op basis van de grootte van het vruchtje  bepaald worden.  Het echotoestel geeft daarbij dan de VBD: Vermoedelijke Bevallings Datum.  Dat is gewoon een ander woord voor de uitgerekende of uitgetelde datum.  En dus ook hoeveel weken zwanger je bent.

Stel nu dat je op een woensdag 6 weken bent.  Dan kan je dus de hele zwangerschap elke woensdag een week toevoegen.  Zo kan je het veel gemakkelijker bijhouden.

Hoeveel weken zwanger eerste trimester

Hoeveel weken zwanger?  Hier zie je een filmpje van een eerste echo, gemaakt op 5 weken.  Dit filmpje van 5 weken zwanger bestaat hier uit foto’s en filmpjes.  Zoals je hierin ook kan zien wordt er soms in een prille zwangerschap gemeten a.h.v. het vruchtwater.  Dat is als het vruchtje te klein is om te meten.  Pas vanaf 5w5d krijg je een uitgetelde datum op basis van het vruchtje.  In de filmpjes tussenin zie je het hartje kloppen.

In de reeks van hoeveel weken zwanger zie je hier nu een echo op 6w1d.  Bekijk dat hieronder zelf maar.  Als je het geluid aanzet en het pijltje volgt, dan weet je wat alles is in dit filmpje van hoeveel weken zwanger.

Hoeveel weken zwanger?  In dit filmpje zie je foto’s en filmpjes van 10 weken zwanger.  Kijk eens hoe hevig actief een kindje nu al kan zien.  Elk lichaamsdeel komt wel ergens in beeld.  Vooral als het kindje beweegt herken je dat goed.

Hoeveel weken zwanger?  Nu gaan we een filmpje bekijken van 12 weken zwanger.  Je ziet een meting.  Het kindje is 12w5d.  Na de meting zie je het kindje bewegen.  Herken je alles?

weken zwanger tweede trimester

Hoeveel weken zwanger?  Hier zie je een life echo van 14 weken zwanger.  Het kindje zit mooi rechtop met zijn hoofdje boven tegen de buik van de mama.  Dat zie je als eerste.  Daarna wordt het kindje volledig overlopen.  Kijk zelf maar.

Hoeveel weken zwanger?  Dit is een life filmpje van 16 weken zwanger.  Het kindje beweegt.  Alles wordt één voor één in beeld gehaald.  Echt elk lichaamsdeel mag je zien.  Het begint met een mooi profieltje.  Daarna draait hij zijn gezichtje weg.  Je ziet het hartje kloppen.  Het wordt ook in kleur gezet.  Hij steekt zijn voetjes omhoog.  Herken jij het geslacht?  Als laatste zie je nog een mooi profieltje, een armpje en een beentje.

weken zwanger derde trimester

Hoeveel weken zwanger?  Dit is een life filmpje 3D echo 28 weken.  Je ziet hier een heel mooi gezichtje.  Verder in het filmpje komen er 2 beentjes naast het hoofdje.  Ook dan kan je het gezichtje nog goed zien.

Hoeveel weken zwanger?  Deze echo is een life filmpje van 34 weken.  Als eerste zie je het hoofdje en het kindje drinkt.  Daarna volgt een oortje en de rug.  Zoals je kan zien is de buik nu al erg gevuld.  Tijdens de echo zie je het hartje kloppen.  Verder kan je ook het geslacht zien: een meisje.

En als je graag je verder hoeveel weken zwanger opvolgt in beeldmateriaal dan kan dat op YouTube Echobaby Marita.  Je kan eventueel ook in deze blog je zwangerschapsduur van dat moment opzoeken.

Jouw echo bij Echobaby kan je vergelijken met de filmpjes met ingesproken uitleg.  Alleen dan heel wat langer en van jouw baby.  Een afspraak maken kan hier.

Meest gelezen berichten

echo 22 weken

Echo 22 weken. Gewoon even spieken. Altijd leuk. Echo 22 weken. Gewoon even spieken. Altijd leuk.  Je kindje weegt nog…

Lees meer...

3D echo 16 weken

3D echo 16 weken.  Maak dringend een afspraak. 3D echo 16 weken.  Maak dringend een afspraak.  Als je nog geen…

Lees meer...

28 weken echo

28 weken echo.  Dit is de derde medische echo. 28 weken echo.  Dit is de derde medische echo.  De echo…

Lees meer...

33 weken zwanger

33 Weken zwanger.  Wat leert een 2D-pretecho je? 33 Weken zwanger.  Wat leert een 2D-pretecho je?  Je kindje weegt nu…

Lees meer...
Scroll naar boven