Hoeveel weken zwanger

Hoeveel weken zwanger.  Van 4 tot 40 weken.

Hoeveel weken zwanger.  Van 4 tot 40 weken.  En hoe weet je precies hoever je bent?  Dat krijg je hier uitgelegd.  De basisuitleg is voor een menstruele cyclus van 28 dagen.

Een zwangerschap telt 40 weken vanaf de laatste menstruatie tot de uitgetelde of uitgerekende datum.

De bevruchting is ongeveer 2 weken later.  Anders geformuleerd: de eerste 2 weken van de 40 ben je nog niet zwanger.

Als je je regels verwacht dan ben je 4 weken zwanger.  Van daaruit kan je al de voorlopig uitgetelde datum berekenen.

Dat was de algemene regel.  Dan zijn er kortere cycli en langere cycli.  Vroegere en latere eisprongen.  Kan een eicel tot 48 uren na de eisprong nog bevrucht worden.  Kan een zaadcel 48 uren overleven in de baarmoeder,…  Heel nauwkeurig is de voorlopig uitgetelde datum dus niet.  Gelukkig is er iets dat nog beter is:

Op basis van de grootte van het vruchtje kan de zwangerschapsduur bepaald worden.  Het echotoestel geeft dan de VBD: vermoedelijke bevallingsdatum.  Dat is gewoon een ander woord voor de uitgerekende of uitgetelde datum.

Stel nu dat je op een woensdag 6 weken bent.  Dan kan je de hele zwangerschap elke woensdag een week toevoegen.  Zo kan je het veel gemakkelijker bijhouden.

Hier zie je een filmpje van een eerste echo.  Een echo op 6w1d.

 

En als je graag je verdere zwangerschap volgt in beeldmateriaal dan kan dat op YouTube Echobaby Marita.  Je kan eventueel ook in deze blog je zwangerschapsduur van dat moment opzoeken.

Jouw echo bij Echobaby kan je vergelijken met de filmpjes met ingesproken uitleg.  Alleen dan heel wat langer en van jouw baby.  Een afspraak maken kan hier.

Meest gelezen berichten

Veel drinken voor een echo

Veel drinken voor een echo.  Waarom moet dat? Veel drinken voor een echo.  Waarom moet dat?  Dat is om mooiere…

Lees meer...

Echo drieling

Echo drieling.  Heel bijzonder. Echo drieling.  Heel bijzonder.  Een buik vol kindjes.  Eerst elk kindje mooi in beeld krijgen.  Dan…

Lees meer...

Echo na een miskraam

Echo na een miskraam Echo na een miskraam maakt zo gelukkig.  Zien is weten.  Zien geeft zekerheid. Caroline heeft al…

Lees meer...

16 weken zwanger

16 Weken zwanger.  Een ideaal moment voor een extra echo midden tussen twee medische echo’s. 16 Weken zwanger.  Een ideaal…

Lees meer...
Scroll naar top