Vitaliteitsecho

De vitaliteitsecho

De vitaliteitsecho dat is een term die alleen in Nederland gebruikt wordt.  Het Belgische woord is de 8 weken echo.  De vitaliteitsecho gaat meestal ook door rond de 8 weken, tussen de 6 en de 9 weken kan het ook.

Wat is een vitaliteitsecho?

Dat is een echo om na te kijken of alles goed gaat met het jonge vruchtje.  Ook kom je nu te weten of het één of meerdere vruchtjes zijn.

Krijgt iedereen een vitaliteitsecho?

Neen.  In Nederland is dat absoluut niet standaard.  Enkel in geval van problemen zal je verloskundige dit voorschrijven.  Dan is er ook een vergoeding door de zorgverzekering.  Zonder voorschrift kan je ook op eigen vraag en voor eigen kosten een vitaliteitsecho krijgen.  Niets belet je om voor een pretecho te gaan.  Bij Echobaby kan dat al vroeg.  Wil je hierover meer lezen dan kan dat bij ‘Wanneer eerste echo‘.  Hier kan je daarvoor een afspraak maken.

De vitaliteitsecho is standaard een inwendige echo.  Bij Echobaby is de eerste echo standaard een uitwendige echo met een volle blaas.  Inwendig kan ook als we uitwendig niets kunnen zien.

Standaard is de termijnecho of echo termijnbepaling de eerste echo.  Die gaat door rond de 10 weken.

Hoe ziet een vitaliteitsecho er uit?

Dat hangt natuurlijk af van hoe je kindje ligt.  Hieronder zie je daar een voorbeeld van.  Je herkent al een klein mensje, je ziet het hartje kloppen en je kan in kleur zien hoe het bloed stroomt.  Vaak krijg je ook nog een meting.  Dan weet je hoever je bent en voor wanneer je uitgeteld bent.

 

Vanaf je zwanger bent heb je waarschijnlijk nog maar alleen interesse in alles wat met zwangerschap te maken heeft.  Dan kan je beste de volgende link opslaan om een hele zwangerschap veel kijkplezier te hebben: YouTube Echobaby Marita.

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer is een vroedvrouw met 19 jaar ervaring op materniteit, verloskamer, zwangerschapspathologie en prematurenafdeling.
In 2007 heeft ze Echobaby opgericht en nu maakt ze pretecho's.

Meest gelezen berichten

39 weken zwanger

39 Weken zwanger. Hoogzwanger.  Je kan nu aftellen. 39 Weken zwanger. Hoogzwanger. Je kan nu aftellen.  Elke dag kan de…

Lees meer...

Echo geslacht herkennen

Echo geslacht herkennen.  Hoe zie je dat op een echo? Echo geslacht herkennen.  Hoe zie je dat op een echo?…

Lees meer...

3D echo 25 weken

3D echo 25 weken. Je kindje is nog klein en beweegt veel. 3D echo 25 weken. Je kindje is nog…

Lees meer...

jongen of meisje?

Jongen of meisje?  Wat gaat het worden?  Vanaf 13w2d. Jongen of meisje? Wat gaat het worden?  Spannend.  Wat ga je…

Lees meer...
Scroll naar boven