21 weken zwanger

21 weken zwanger.  Voorbij de helft.

21 weken zwanger.  Voorbij de helft.  Nu kan je beginnen aftellen.  Je kindje weegt nu 360 à 375 gram.  Op een echo kan je hem zien bewegen.  Waarschijnlijk voel je hem ook al en anders zal dat nu voor heel binnenkort zijn.  Op echo zie je wat hij doet als je hem voelt.  Dat is een leuke ontdekking.

Wat gebeurt er met de baby op 21 weken?

  • de tandknoppen voor de volwassen tanden ontwikkelen nu achter de knoppen van de melktanden.
  • alles ontwikkelt langzaam verder.

Wat gebeurt er in jouw lichaam op 21 weken?

  • harde buiken of oefenweeën komen vanaf nu geregeld voor.
  • zie ook bij 20 weken zwanger

Kan je je baarmoeder al voelen op 21 weken?

Ja.  Dat is nu een bol in je buik die tot iets boven de navel komt.  Als je hem niet voelt als je rechtstaat, dan kan je gaan liggen.  Dan moet je het kunnen voelen.

21 weken zwanger beeldmateriaal

Wil je graag weten hoe een echo 21 weken zwanger er kan uitzien?  Kijk dan maar naar onderstaande filmpjes.  In dit filmpje overlopen we alles.  Het is een jongen.  Elk lichaamsdeel wordt bekeken.  Kijk zelf maar.

Hier zie je echofilmpjes van 21 weken zwanger.   Alles wordt hier één voor één aangeduid en uitgelegd.  Op de startfoto zie je een doorsnede door het onderlichaampje.  Links zie je de beentjes en rechts de rug.  Dat zwarte plekje ongeveer in het midden links is het blaasje.

Hier zie je een echofilmpje 21 weken zwanger.  Op het startblad in het midden zie je de ribbetjes.  Als je hier het geluid aan zet dan kan je helemaal volgen.  Het begint hier met de rug van het kindje.  Die ligt hier naar boven.  De rest wordt allemaal aangeduid, dus kijk zelf maar.

 

En hier nog een filmpje 21 weken zwanger met een meting en gewichtsbepaling.  Het startbeeld is een scheve doorsnede met links boven een bovenbeen en rechts een deel van het hoofdje.  In het filmpje komt achtereenvolgens het hoofdje, de buik en het bovenbeentje.  Dat wordt dan gemeten.  Op het einde zie je dan het resultaat: 460 gram en 24 cm.  Als het filmpje klaar is dan kom je op de playlist 21 weken zwanger.  Je mag dus blijven kijken.  Er komt telkens opnieuw een ander filmpje.

Nog meer echofilmpjes vind je hier.
Kijk ook eens bij echo 21 weken, 3D echo 21 weken, 20 weken zwanger en 22 weken zwanger.

Meest gelezen berichten

39 weken zwanger

39 Weken zwanger. Hoogzwanger.  Je kan nu aftellen. 39 Weken zwanger. Hoogzwanger. Je kan nu aftellen.  Elke dag kan de…

Lees meer...

3D echo 33 weken

3D echo 33 weken.  Spannend.  Gaat dat nog lukken? 3D echo 33 weken.  Spannend.  Gaat dat nog lukken?  Gaan we…

Lees meer...

19 weken zwanger

19 Weken zwanger.  Je bent nu bijna in de helft. 19 Weken zwanger.  Je bent nu bijna in de helft. …

Lees meer...

echo 7 weken

Echo 7 weken. Een langwerpig vormpje met een bredere kant. Echo 7 weken. Een langwerpig vormpje met een bredere kant. …

Lees meer...
Scroll naar boven