15 weken zwanger

15 Weken zwanger.  Al goed te zien als het niet je eerste kindje is.

15 Weken zwanger.  Al goed te zien als het niet je eerste kindje is.  Als het wel je eerste kindje is dan is dat later.  Soms kan het dan tot 20 weken duren voordat je ziet dat je zwanger bent.  Dat komt doordat je buikspieren nog heel sterk zijn bij een eerste kindje.  Je kindje weegt nu ongeveer 150 gram.

Wat gebeurt er nu met je kindje?

 • alles is al aangelegd en moet alleen nog maar groeien.  Alleen de functies moeten nog verder ontwikkelen.
 • het kindje beweegt veel en daardoor worden de spieren sterker.
 • de stembanden worden nu gevormd.  Spijtig dat je dat nog niet kan horen.
 • je kindje ademt af en toe.  De ademhaling en bloedsomloop is voor de geboorte anders dan daarna.  Het is dus O.K. dat hij vruchtwater inademt.  De rest van de zwangerschap zal hij geregeld oefenen met ademen, zodat dat werkt als hij geboren wordt.

Wat gebeurt er nu met jou?

 • let een beetje op, want nu zou je gewicht meer kunnen toenemen.
 • als je nog geen beweging voelt, probeer je dan eens te concentreren op je buik als je heel ontspannen ligt.  Voel je iets kriebelen?  Dat is het.  En anders is het voor binnenkort.  Als de placenta vooraan (tegen je buik) ligt dan kan het nog even duren.
 • over het algemeen zou je je beter kunnen voelen dan vroeger in de zwangerschap.
 • je tandvlees kan pijnlijk zijn of bloeden.  Best heel goed verzorgen.
 • een loopneus of verstopte neus doordat de slijmvliezen en bloedvaatjes wat opzwellen door de zwangerschapshormonen.
 • je baarmoeder groeit en kan tegen je organen duwen.  Dat kan onaangenaam tot pijnlijk aanvoelen.  Ook je darmen, die al trager werken, staan onder druk.  Veel drinken en bewegen, heet water drinken op nuchtere maag en veel vezels eten kan helpen.
 • je borsten blijven groeien en zich verder ontwikkelen.  Je kan nu al druppeltjes moedermelk verliezen.
 • opvallende goestingen en gekke combinaties van voedingsstoffen
 • je kan hartkloppingen krijgen doordat je meer bloed hebt en je hart harder moet pompen om dat rond te krijgen.

15 Weken zwanger beeldmateriaal

Dit is een life filmpje van 15 weken zwanger.  Vanaf het begin zit het kindje met de rug omhoog, richting de buik van de mama.  Dat blijft zo de hele echo.  Daardoor kan je geen profieltje zien.  Verder wordt het kindje volledig overlopen en gemeten.  Het is nu 9,5 cm kop-stuit.

Deze echo 15 weken zwanger is een life echo.  Alles wordt overlopen.  Herken je het geslacht?  In het begin van het filmpje kan je het zien.

15 weken echofoto’s

Hier zie je echofoto’s van 15 weken zwanger.  Het begint met een open handje en je kan de 5 vingertjes tellen.  Verder komt alles wel ergens in beeld.  Kijk maar.

Hier zie je foto’s van 15 weken zwanger.  Zo kan ook jouw echo er uit zien.  Je ziet vooral gezichtjes.  Als kindjes goed liggen dan zie je een mooi profieltje.  Verder zie je de ruggengraat op verschillende foto’s.  Een handje en de navelstreng in kleur is ook altijd mooi om te zien.

 

In dit filmpje zie je echofoto’s en filmpjes van 15 weken zwanger.  Het begint met mooie profieltjes, daarna volgen de rug, beentjes en voetjes.  Er ligt een kindje ver opgerold met de knie tot tegen de neus.  In de filmpjes zie jet het bloed door de navelstreng stromen.  Dat wordt in kleur weergegeven.  Ook op jouw echo laten we dat zien.  Op het einde zie je nog een mooi handje.

 

Dit kindje steekt eerst zijn handje op,.  Daarna ademt, drinkt en beweegt hij.  Dat allemaal samen in 1 kort life echofilmpje.  Kijk maar eens.  Als je het geluid aan zet en het pijltje volgt, dan kan je het allemaal volgen.  Je krijgt er een hele uitleg bij.  Ademen en drinken doen ze vaak op de echo.  De kans dat jij dat gaat zien is dan ook groot.  Daar letten we op bij een pretecho.  Als je dit filmpje gezien hebt dan kan je gewoon verder blijven kijken.  Er start telkens opnieuw een ander filmpje.  Je zit nu op de playlist 15 weken zwanger.  Veel kijkplezier.

Hier zie je nog meer echofilmpjes van 15 weken.

Waarschijnlijk heb je ook interesse in echo 15 weken, 3D echo 15 weken, 14 weken zwanger en 16 weken zwanger.

En nog meer leuks kan je zien op YouTube Echobaby Marita.

Meest gelezen berichten

3D echo 25 weken

3D echo 25 weken. Je kindje is nog klein en beweegt veel. 3D echo 25 weken. Je kindje is nog…

Lees meer...

3D echo 35 weken

3D echo 35 weken.  Kijk eens hoe mooi je kindje nu is. 3D echo 35 weken.  Kijk eens hoe mooi…

Lees meer...

38 weken zwanger

38 Weken zwanger.  Uitgetelde bevallingsdatum in zicht. 38 Weken zwanger.  Uitgetelde bevallingsdatum in zicht.  Je bent nu uitgeteld (of uitgerekend)….

Lees meer...

33 weken zwanger

33 Weken zwanger.  Wat leert een 2D-pretecho je? 33 Weken zwanger.  Wat leert een 2D-pretecho je?  Je kindje weegt nu…

Lees meer...
Scroll naar boven