13 weken zwanger

13 Weken zwanger.  Je kindje is nu helemaal gevormd.

13 Weken zwanger.  Je kindje is nu helemaal gevormd.  Alle organen zijn nu aangelegd.  Het gezichtje is gevormd, compleet met neus, mond en oren. Je kindje kan nu al drinken en plassen.  De plasjes zijn in heel kleine hoeveelheden, ze zijn steriel en het vruchtwater wordt constant gezuiverd.  De benen beginnen ook wat langer te worden, zodat je kindje meer de verhoudingen krijgt die we gewoon zijn. Vanaf volgende week gaat je kindje verder beginnen groeien.  De werking van de organen begint ook te ontwikkelen.

Tweede trimester – wat verandert er nu bij jou?

De tweede trimester is begonnen.  Je hebt nu waarschijnlijk ook minder last van de zwangerschapskwaaltjes zoals ochtendmisselijkheid of vermoeidheid.   Je krijgt nu weer meer energie en je zal minder snel moe zijn.

Helaas komen er nu nieuwe symptomen. Je baby groeit meer en daardoor zet je baarmoeder meer uit. Zo ontstaat er meer druk op je blaas waardoor het kan zijn dat je vaker moet plassen. Wanneer je baarmoeder uitzet, groeit ook je buik verder. Dat kan gepaard gaan met de zogenaamde bandenpijn.  Dat is een zeurende, soms stekende pijn die je vooral voelt in de onderbuik en de liesstreek.  Ook kan het zijn dat je begint last te krijgen van brandend maagzuur.  Rugpijn kan ook beginnen.

Als het je eerste kindje niet is zou het kunnen dat je je kindje al voelt.  Je kan dan ook al een zichtbaar buikje hebben.

Hoe voel je de eerste bewegingen van je kindje?

Dat doet nog niet aan stampjes denken.  Wel aan plopjes, subtiele bewegingen, spa bruis (spa rood) in je buik, belletjes, vlindertjes, iets dat doet denken aan darmrommelingen.

Wat verandert er nu bij je baby?

Hij lijkt meer en meer op een klein mensje.

Hij kan je horen.  Er tegen praten of een muziekje laten horen is al een goed idee.

13 Weken zwanger beeldmateriaal

Wil je graag weten hoe een echo van 13 weken zwanger er uit ziet?  Dan kan je hier onder de filmpjes bekijken.

Dit is een life filmpje van 13 weken.  Alles komt in beeld.  Het kindje beweegt.

Dit filmpje 13 weken zwanger begint met korte echofilmpjes.  Je ziet het kindje bewegen.  Daarna volgen er foto’s.  Kijk zelf maar.

Dit filmpje bestaat uit echofoto’s 13 weken zwanger.  Als het filmpje gedaan is dan kan je blijven kijken.  Je komt dan op de playlist 13 weken zwanger en er start dus telkens opnieuw een ander filmpje.

Dit is nog een heel bijzonder filmpje: Pretecho 13 weken trampolinespringer. Kijk zelf maar wat dat is.  Herken je de gelijkenis?

En hier zie je nog meer echofilmpjes van 13 weken.

Kijk ook eens bij echo 13 weken, 13 weken echo, 3D echo 13 weken, 3 maanden zwanger, 12 weken zwanger en 14 weken zwanger.

Nog meer mooie echofilmpjes vind je op YouTube Echobaby Marita.  Sla deze link best ergens op.  Dan kan je de rest van de zwangerschap elke week naar echofilmpjes kijken met dezelfde zwangerschapsduur als jij hebt.

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer is een vroedvrouw met 19 jaar ervaring op materniteit, verloskamer, zwangerschapspathologie en prematurenafdeling.
In 2007 heeft ze Echobaby opgericht en nu maakt ze pretecho's.

Meest gelezen berichten

Echo ongeruste mama’s

Echo ongeruste mama’s.  Pretecho ter geruststelling. Echo ongeruste mama’s.  Pretecho ter geruststelling.  Ook daarvoor kan je terecht bij Echobaby.  Het…

Lees meer...

18 weken zwanger

18 Weken zwanger.  Weet de wereld al dat je zwanger bent? 18 Weken zwanger.  Weet de wereld al dat je…

Lees meer...

29 weken zwanger

29 Weken zwanger.  De derde trimester is ingezet. 29 Weken zwanger.  De derde trimester is ingezet.  Sinds vorige week.  Je…

Lees meer...

echo 26 weken

Echo 26 weken. Een leuke extra babydate voor jou. Echo 26 weken. Een leuke extra babydate voor jou.  Bij een…

Lees meer...
Scroll naar boven