7 weken zwanger

7 Weken zwanger.  Het embryo lijkt meer op een mensje.

7 Weken zwanger.  Het embryo lijkt meer op een mensje.  Armpjes en beentjes worden nu al gevormd.  De armpjes zijn al compleet met handjes en vingertjes.  Microscopisch kan je dat zien.  Op een pretecho kijken we niet met een microscoop, wel met een echotoestel.  Daarom kunnen we dat nu nog niet zien.  Verder naar beneden zie je beelden van wat je wel kan zien.

De binnenoren, spieren en beenderen, de mond en de tong ontwikkelen nu ook.  De organen zijn in volle ontwikkeling.

Een buikje op 7 weken zwanger?

Ja, dat kan.  Je kindje is nog klein.  Daardoor komt het dus niet.  Van nature uit gaat je lichaam nu wat vet opslaan, om later als energie te hebben voor de borstvoeding.  Verder werken je darmen niet zo goed.  De darminhoud stapelt op en kan zorgen voor een buikje.  ’s Avonds is hij dan wat dikker, ’s morgens en nadat je naar het toilet bent geweest wat dunner.  Als tip kan ik meegeven: water koken en zo warm mogelijk uitdrinken helpt voor je darmen.

Zwangerschapssymptomen

Die blijven helaas zoals de vorige weken.  Je borsten ontwikkelen nu verder om klaar te zijn voor de borstvoeding.  Eigenaardige goestingen en een afkeer van bepaalde voedingsstoffen komt nu ook meer voor.

7 Weken zwanger beeldmateriaal

Dit is hier een life echo van 7 weken zwanger.  Links onder zie je het vruchtje.  Rechts zit de vruchtring of dooierzakje.  Wat je bovenaan ziet is de verbinding van de vruchtring naar de navelstreng.  Je ziet hier het hartje kloppen en je ziet het bloed ook in kleur stromen.

Hier zie je een life filmpje van 7 weken zwanger.  Je ziet het hartje kloppen.  Veel is er nu verder nog niet te zien.  Kan je er al iets van maken?

Deze echo 7 weken zwanger bestaat alleen uit foto’s.  Je ziet hier het vruchtje, het dooierzakje en de navelstreng.  Dat zit allemaal in het vruchtwater.  Rondom zie je de baarmoeder.  Herken je het?  Als dit filmpje gedaan is dan kan je blijven kijken.  Je komt dan op de playlist van 7 weken.  Telkens opnieuw zal er een nieuw filmpje starten.

 

Je kan ook eens kijken bij echo 7 weken, 6 weken zwanger en 8 weken zwanger.

En misschien heb je interesse om de rest van je zwangerschap te volgen via YouTubefilmpjes.

Meest gelezen berichten

9 maanden zwanger

9 maanden zwanger. Hoogzwanger. Einde in zicht. 9 maanden zwanger. Hoogzwanger. Einde in zicht.  Je kan nu elk moment bevallen.  Ben…

Lees meer...

Geslachtsbepaling 13 weken

Geslachtsbepaling 13 weken.  Vroege geslachtsbepaling. Geslachtsbepaling 13 weken.  Vroege geslachtsbepaling.  Dat kan vanaf 13w2d.  Op ongeveer 3 maanden zwangerschap ken…

Lees meer...

3D echo 27 weken

3D echo 27 weken.  Maak nu een afspraak voor een 3D. 3D echo 27 weken.  Maak nu een afspraak voor…

Lees meer...

Zwangerschaps fotoshoot

Zwangerschaps fotoshoot.  Laat een reeks echofoto’s maken. Zwangerschaps fotoshoot. Laat een reeks echofoto’s maken.  Altijd leuk om te zien en…

Lees meer...
Scroll naar boven