10 weken zwanger

10 Weken zwanger.  Een leuk moment voor een echo.

10 Weken zwanger.  Een leuk moment voor een echo. Je kan je kindje al mooi zien en alles herkennen.  Heel mooi om te zien en van te genieten.  De kans is groot dat je hem ziet bewegen op de echo.  Van hoofd tot teentjes kan je gewoon elk lichaamsdeel herkennen.  Je ziet een mooi neusje en een mooi profieltje, als het kindje goed ligt daarvoor.

Wat ontwikkelt er bij je baby?

  • De oogleden ontwikkelen nu, maar ze zijn nog dicht.
  • Er is nu een bovenkaak en een onderkaak.  Daarin zitten de melklijstjes.  Hierin ontwikkelen zich de melktandjes.
  • Het geslachtsorgaan ontwikkelt zich verder.  Toch is het nog te vroeg om dat te zien op echo.

Wat zie je op een echo van 10 weken?

Op een echo van 10 weken kun je al veel details van je ongeboren baby zien. Je kindje is ondertussen goed gegroeid en je kunt veel van zijn of haar lichaamsdelen herkennen. Van hoofd tot teentjes, elk onderdeel is zichtbaar. Je ziet een mooi neusje, een duidelijk profiel en zelfs de kleine handjes en voetjes. Als je kindje goed ligt, kun je zelfs het gezichtje goed zien.

De kans is groot dat je je kindje ook ziet bewegen tijdens de echo. Deze bewegingen zijn vaak verrassend en hartverwarmend. Het is een moment waarop de zwangerschap heel echt en tastbaar wordt.

Wat verandert er nu voor jou?

  • Kan je nog aan andere dingen denken dan aan je zwangerschap, je toekomstig kindje en alle andere baby’s?
  • Het zou kunnen dat je buikje al zichtbaar is.
  • De typische zwangerschapssymptomen zoals brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, misselijkheid en stemmingswisselingen zou ook kunnen.

Conclusie

Een echo bij 10 weken zwangerschap is een prachtig en belangrijk moment.  Je kunt je kindje goed zien, veel details herkennen en genieten van het kloppende hartje en de bewegingen.  Het is een bevestiging van de goede ontwikkeling van je zwangerschap.

Het is aan te raden om met een volle blaas naar de echo te komen voor het beste zicht.  Mocht een uitwendige echo niet voldoende zijn, dan kan een inwendige echo helpen om een duidelijk beeld te krijgen.

Bekijk zeker ook de beschikbare video’s om een indruk te krijgen van wat je kunt verwachten.  Deze video’s laten je zien hoe gedetailleerd een echo bij 10 weken kan zijn en helpen je om dit bijzondere moment beter te begrijpen en waarderen.

10 Weken zwanger beeldmateriaal

Hier zie je een life filmpje 10 weken zwanger.  Vanaf het begin van de echo kun je het hartje zien kloppen, wat een geruststellend en bijzonder moment is.  Daarnaast kun je ook de bloedstroom door de navelstreng in kleur zien.  Dit geeft een levendig beeld van hoe goed je baby zich ontwikkelt en hoe het lichaam van de mama het kindje voedt.

Dit is een life filmpje van 10 weken zwanger.  Je hoort overal uitleg bij.  De tweede helft van het filmpje beweegt het kindje.  Kijk maar hoe goed je dan alles kan herkennen.  Dat is ook een voordeel bij een life filmpje.

Echo tweeling 10 weken zwanger

Deze echo 10 weken zwanger is van een tweeling.  Elk kindje apart ziet er uit als bij een zwangerschap met 1 kindje.  Op sommige foto’s en filmpjes zie je zo ook 1 kindje.  En dan zijn er ook foto’s en filmpjes waar je beide kindjes kan zien.  In de filmpjes zie je de kindjes bewegen.  Kijk eens hoe mooi:

 

Dit is het resultaat van een inwendige echo van 10 weken zwanger.  Soms kunnen we uitwendig niets zien.  Meestal is dat als de blaas van de mama leeg is, daardoor liggen de darmen voor de baarmoeder.  Het kan ook als de baarmoeder naar achter ligt.  Aan dat laatste kunnen we niets veranderen.  Best kom je met een volle blaas.  De blaas duwt de darmen opzij en de baarmoeder omhoog.  Met een inwendige echo hebben we ook dit kindje mooi kunnen zien.  Je ziet zelfs ruggenwerveltjes.

 

Dit kindje van 10 weken zwanger beweegt en drinkt.  Zoals je kan zien is het een life echo.  Kijk eens hoe goed je dit kindje al kan zien.  Als dit filmpje klaar is dan start er weer een nieuw filmpje.  Je kan dus blijven kijken want je zit nu op de playlist 10 weken zwanger.

Hier zie je nog meer echofilmpjes van 10 weken.

Waarschijnlijk heb je ook interesse in echo 10 weken, termijnecho, 3D echo 10 weken, 9 weken zwanger en 11 weken zwanger.

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer is een vroedvrouw met 19 jaar ervaring op materniteit, verloskamer, zwangerschapspathologie en prematurenafdeling.
In 2007 heeft ze Echobaby opgericht en nu maakt ze pretecho's.

Meest gelezen berichten

4D echo

4D echo.  Wat is dat?  Is dat de nieuwste techniek? 4D echo.  Wat is dat?  Is dat de nieuwste techniek? …

Lees meer...

34 weken zwanger

34 Weken zwanger.  Je lichaam bereidt zich voor. 34 Weken zwanger.  Je lichaam bereidt zich voor.  Dat is een voorbereiding…

Lees meer...

echo 6 weken

Echo 6 weken. Een vruchtje met kloppend hartje. Echo 6 weken. Een vruchtje met kloppend hartje.  Je ziet nu een…

Lees meer...

3D echo 10 weken

3D echo 10 weken.  Heel klein en heel bijzonder. 3D echo 10 weken.  Heel klein en heel bijzonder.  Heel leuk…

Lees meer...
Scroll naar boven