Positieve zwangerschapstest

Positieve zwangerschapstest.  En dan verder?

Positieve zwangerschapstest.  En dan verder?  Proficiat/ gefeliciteerd, je zwangerschapstest is positief.  Wat kan je nu verder doen?

Eerst huisarts.  Daarna gynaecoloog of verloskundige.

Na de positieve zwangerschapstest kan je als eerste naar de huisarts gaan voor een bloedafname.  De HCG wordt dan bepaald.  Aan de hand van die waarde en de datum van je laatste menstruatie wordt er een voorlopig uitgerekende datum gegeven.  Met die datum kan je een afspraak maken bij een gynaecoloog of verloskundige.  Zij gaan je zeggen op hoeveel weken je voor de eerste keer mag komen.  Dat is niet overal hetzelfde.  Bij de eerste afspraak wordt je kindje gemeten op echo.  Op basis van die meting krijg je de echte uitgerekende datum (uitgetelde datum of vermoedelijke bevallingsdatum).

Pretecho.

En als je niet zo lang wil wachten?  Dat is natuurlijk begrijpelijk.  Een positieve zwangerschapstest en een bloedafname zeggen niet veel.  Je wil het gewoon zien voor je het gelooft.

Als je niet zo lang wil wachten dan kan je al een afspraak maken voor een 2D-pretecho.  Wanneer je dat doet hangt ook af van wat je zou willen zien.  Kijk eerst onder onderstaande links (gewoon klikken op de roze teksten … weken zwanger)  naar de beelden dat je dan ziet.  Daarna kan je zelf een keuze maken.

4 weken zwanger.  Dat is nog iets te vroeg om gerustgesteld te worden.

5 weken zwanger.  Vanaf 5w5d een kloppend hartje.

In dit filmpje zie je echofoto’s van 5 weken.  Vaak is dat het vroegste beeld dat je kunt krijgen na een positieve zwangerschapstest.

6 weken zwanger.  Nog altijd een klein plekje met kloppend hartje.

Dit filmpje start met een filmpje met kloppend hartje.  Verder volgen er foto’s.  Op de foto’s waar je 2 plekjes ziet zie je een vruchtje en een dooierzakje.  Geen tweeling hier op de foto’s.  In je eerste echo kunnen we wel zien of er één kindje ofwel een tweeling.

7 weken zwanger.  Al een beetje vorm.

8 weken zwanger.  Nu herken je een kindje

Het kan ook gebeuren dat de positieve zwangerschapstest er pas op 11 weken is.  Gewoon omdat er om de één of andere reden niet eerder getest is.  Dan krijg je al veel te zien.  Kijk maar.

https://www.youtube.com/watch?v=nBzFvVVFPAg

Van elk volgend moment in je zwangerschap vind je hier meer beelden.  Neem ook eens een kijkje op YouTube Echobaby Marita voor beelden van de hele zwangerschap.

Kijk ook eens bij Wanneer zwangerschapstest doen?

Meest gelezen berichten

echo 11 weken

Echo 11 weken. Je ziet een mooi kindje, je eigen kindje. Echo 11 weken. Je ziet een mooi kindje, je…

Lees meer...

jongen of meisje?

Jongen of meisje?  Wat gaat het worden?  Vanaf 13w2d. Jongen of meisje? Wat gaat het worden?  Spannend.  Wat ga je…

Lees meer...

3D echo 32 weken

3D echo 32 weken.  Hier is soms de limiet. 3D echo 32 weken.  Hier is soms de limiet.  Als je…

Lees meer...

3D echo 20 weken

3D echo 20 weken.  Mooier en leuker dan de medische echo. 3D echo 20 weken.  Mooier en leuker dan de…

Lees meer...
Scroll naar boven