Positieve zwangerschapstest

Positieve zwangerschapstest.  En dan verder?

Positieve zwangerschapstest.  En dan verder?  Proficiat/ gefeliciteerd, je zwangerschapstest is positief.  Wat kan je nu verder doen?

Eerst huisarts.  Daarna gynaecoloog of verloskundige.

Als eerste kan je naar de huisarts gaan voor een bloedafname.  De HCG wordt dan bepaald.  Aan de hand van die waarde en de datum van je laatste menstruatie wordt er een voorlopig uitgerekende datum gegeven.  Met die datum kan je een afspraak maken bij een gynaecoloog of verloskundige.  Zij gaan je zeggen op hoeveel weken je voor de eerste keer mag komen.  Dat is niet overal hetzelfde.  Bij de eerste afspraak wordt je kindje gemeten op echo.  Op basis van die meting krijg je de echte uitgerekende datum (uitgetelde datum of vermoedelijke bevallingsdatum).

Pretecho.

En als je niet zo lang wil wachten?  En dat is natuurlijk begrijpelijk.  Een positieve test en een bloedafname zegt niet veel.  Je wil het gewoon zien voor je het gelooft.

Als je niet zo lang wil wachten dan kan je al een afspraak maken voor een 2D-pretecho.  Wanneer je dat doet hangt ook af van wat je zou willen zien.  Kijk eerst onder onderstaande links naar de beelden dat je dan ziet.  Daarna kan je zelf een keuze maken.

4 weken zwanger.  Dat is nog iets te vroeg om gerustgesteld te worden.

5 weken zwanger.  Vanaf 5w5d een kloppend hartje.

6 weken zwanger.  Nog altijd een klein plekje met kloppend hartje.

7 weken zwanger.  Al een beetje vorm.

8 weken zwanger.  Nu herken je een kindje

Van elk volgend moment in je zwangerschap vind je hier meer beelden.  Neem ook eens een kijkje op YouTube Echobaby Marita voor beelden van de hele zwangerschap.

Meest gelezen berichten

35 weken zwanger

35 Weken zwanger –  Zwangerschap 8 maanden. 35 Weken zwanger. Je kindje weegt nu ongeveer 2,5 kg en dat is…

Lees meer...

29 weken zwanger

29 Weken zwanger.   Een prematuurtje met kansen. 29 Weken zwanger.   Een prematuurtje met kansen.  Je kindje weegt nu ongeveer 1kg100. …

Lees meer...

3D echo 33 weken

3D echo 33 weken.  Spannend.  Gaat dat nog lukken? 3D echo 33 weken.  Spannend.  Gaat dat nog lukken?  Gaan we…

Lees meer...

3D echo 27 weken

3D echo 27 weken.  Maak nu een afspraak voor een 3D. 3D echo 27 weken.  Maak nu een afspraak voor…

Lees meer...
Scroll to Top