Positieve zwangerschapstest

Positieve zwangerschapstest.  En dan verder?

Positieve zwangerschapstest.  En dan verder?  Proficiat/ gefeliciteerd, je zwangerschapstest is positief.  Wat kan je nu verder doen?

Eerst huisarts.  Daarna gynaecoloog of verloskundige.

Na de positieve zwangerschapstest kan je als eerste naar de huisarts gaan voor een bloedafname.  De HCG wordt dan bepaald.  Aan de hand van die waarde en de datum van je laatste menstruatie wordt er een voorlopig uitgerekende datum gegeven.  Met die datum kan je een afspraak maken bij een gynaecoloog of verloskundige.  Zij gaan je zeggen op hoeveel weken je voor de eerste keer mag komen.  Dat is niet overal hetzelfde.  Bij de eerste afspraak wordt je kindje gemeten op echo.  Op basis van die meting krijg je de echte uitgerekende datum (uitgetelde datum of vermoedelijke bevallingsdatum).

Pretecho.

En als je niet zo lang wil wachten?  Dat is natuurlijk begrijpelijk.  Een positieve zwangerschapstest en een bloedafname zeggen niet veel.  Je wil het gewoon zien voor je het gelooft.

Als je niet zo lang wil wachten dan kan je al een afspraak maken voor een 2D-pretecho.  Wanneer je dat doet hangt ook af van wat je zou willen zien.  Kijk eerst onder onderstaande links (gewoon klikken op de roze teksten … weken zwanger)  naar de beelden dat je dan ziet.  Daarna kan je zelf een keuze maken.

Positieve zwangerschapstest.  En dan beeldmateriaal.

4 weken zwanger.  Dat is nog iets te vroeg om gerustgesteld te worden.

Hier zie je een echo met foto’s van 4 weken.  Op dit moment in de zwangerschap zie je nog niet veel.  Alleen maar vruchtwater en eventueel de vruchtring.  De laatste foto’s en het filmpje is van een zwangerschap van minder dan 4 weken.

5 weken zwanger.  Vanaf 5w5d een kloppend hartje.

In dit filmpje zie je echofoto’s van 5 weken.  Vaak is dat het vroegste beeld dat je kunt krijgen na een positieve zwangerschapstest.

6 weken zwanger.  Nog altijd een klein plekje met kloppend hartje.

Dit filmpje start met een filmpje met kloppend hartje.  Verder volgen er foto’s.  Op de foto’s waar je 2 plekjes ziet zie je een vruchtje en een dooierzakje.  Geen tweeling hier op de foto’s.  In je eerste echo kunnen we wel zien of er één kindje ofwel een tweeling.

7 weken zwanger.  Al een beetje vorm.

8 weken zwanger.  Nu herken je een kindje.

Deze echo 8 weken bestaat uit korte filmpjes.  Kijk eens hoe goed je er al een kindje in herkent.  In de eerste filmpjes zie je het bloed stromen in kleur.  In de volgende filmpjes zie je het kindje bewegen.  Dat is mooi om te zien.  Vanaf 8 weken beginnen ze dat te doen.

Het kan ook gebeuren dat de positieve zwangerschapstest er pas op 11 weken is.  Gewoon omdat er om de één of andere reden niet eerder getest is.  Dan krijg je al veel te zien.  Kijk maar.

Van elk volgend moment in je zwangerschap vind je hier meer beelden.  Neem ook eens een kijkje op YouTube Echobaby Marita voor beelden van de hele zwangerschap.

Kijk ook eens bij Wanneer zwangerschapstest doen?

Meest gelezen berichten

echo 28 weken

Echo 28 weken. Het ideale moment in de zwangerschap. Echo 28 weken. Het ideale moment in de zwangerschap.  Gemiddeld krijgen we…

Lees meer...

3D echo 30 weken

3D echo 30 weken. Je wordt heel gelukkig van wat je ziet. 3D echo 30 weken. Je wordt heel gelukkig…

Lees meer...

25 weken zwanger

25 Weken zwanger.  Een leuk moment voor een echo. 25 Weken zwanger.  Een leuk moment voor een echo.  Je baby…

Lees meer...

echo 17 weken

Echo 17 weken. Laatste kans om je kindje volledig te zien. Echo 17 weken. Laatste kans om je kindje volledig…

Lees meer...
Scroll naar boven