12 weken echo

12 weken echo.  Nekplooi en neusbeentje worden bekeken.

12 weken echo.  Dat is een medische echo.  Nekplooi en neusbeentje worden bekeken.  De 12 weken echo is het meeste gekend van de nekplooi en het neusbeentje.  Verder wordt alles nagekeken.  Dan weet je of alles goed is.   Je kindje wordt gemeten.  Het kindje is nog klein.  Toch kan je al heel wat zien.

Nekplooi

De nekplooi is een vochtophoping in de nek van het kindje.  Die is alleen aanwezig rond deze termijn van de zwangerschap.  Die wordt gemeten op de 12 weken echo.  Indien ze verdikt is worden er verdere onderzoeken gedaan.  Dat is omdat dat kan samen gaan met een aantal problemen.

Neusbeentje

Het neusbeentje wordt bekeken en eventueel gemeten.  Als het afwezig is worden er verdere onderzoeken gedaan.  Hierbij wordt er gedacht aan het syndroom van Down.

Dus toch wel even spannend, die 12 weken echo.  Is alles goed?

Wil je graag weten hoe een 12 weken echo er uit ziet?  Kijk dan maar naar deze filmpjes.  Deze zijn wel in pretecho gemaakt.  Gewoon omdat dat een mooiere manier van kijken is.  In dit eerste filmpje wordt alles overlopen.  Je hoort wat het allemaal is.  Er wordt ook een kopstuitlengte (CRL) gemeten.  Daarmee krijg je naast de lengte van het kindje ook de uitgetelde datum.

Dit zijn echofoto’s van 12 weken:

Hier zie je een pretechofilmpje van 12 weken:

 

Waarschijnlijk heb je ook interesse in een pretecho op 12 weken.  Kijk dan eens bij echo 12 weken, 3 maanden zwanger, 12 weken zwanger en 3D echo 12 weken.

Nog veel meer kan je vinden op YouTube Echobaby Marita.

Meest gelezen berichten

3D echo 15 weken

3D echo 15 weken.  Een leuk moment voor een 3D. 3D echo 15 weken.  Een leuk moment voor een 3D. …

Lees meer...

3D echo 36 weken

3D echo 36 weken.  Beter laat dan nooit een 3D. 3D echo 36 weken.  Beter laat dan nooit een 3D. …

Lees meer...

echo 28 weken

Echo 28 weken. Het ideale moment in de zwangerschap. Echo 28 weken. Het ideale moment in de zwangerschap.  Gemiddeld krijgen we…

Lees meer...

3D echo 32 weken

3D echo 32 weken.  Hier is soms de limiet. 3D echo 32 weken.  Hier is soms de limiet.  Als je…

Lees meer...
Scroll naar boven