12 weken echo

12 weken echo.  Nekplooi en neusbeentje en alles O.K.?

12 weken echo.  Dat is een medische echo.  De nekplooi en het neusbeentje en alles O.K.?  De 12 weken echo is het meeste gekend van de nekplooi en het neusbeentje.  Verder kijken de gynaecoloog, verloskundige of echoscopiste alles na.  Ze doen ook een meting.  Dan weet je of alles goed is.  Het kindje is nog klein.  Toch kan je al heel wat zien.  Daarom dat die medische controle nu is.

Nekplooi

De nekplooi is een vochtophoping in de nek van het kindje.  Die is alleen aanwezig rond deze termijn van de zwangerschap.  Het wordt gemeten op de 12 weken echo.  Indien ze verdikt is worden er verdere onderzoeken gedaan.  Dat is omdat dat kan samen gaan met een aantal afwijkingen.

Neusbeentje

De persoon die de echo doet kijkt naar het neusbeentje en meet dat eventueel.  Bij afwezigheid of korter neusbeentje volgen er verdere onderzoeken.  Hierbij denken ze in de eerste plaats aan het syndroom van Down.

Dus toch wel even spannend, die 12 weken echo.  Is alles goed?  Bij de meeste zwangerschappen gelukkig wel.  Daarna kan je gaan genieten van je zwangerschap.  Ook kan je beginnen voorbereiden.

Wil je graag weten hoe een 12 weken echo er uit ziet?  Kijk dan maar naar deze filmpjes.  Deze zijn wel in pretecho gemaakt.  Gewoon omdat dat een mooiere manier van kijken is.

Als we hier theorie geven, dan willen we dat ook zien.  Kijk maar.  Dat is veel leuker.

12 weken echo beeldmateriaal 2024

 

Hier zie je een kort filmpje 12 weken echo.  Je ziet links onderaan een aantal metingen.  Verder wordt het kindje overlopen.  Je ziet hem ook bewegen.  Dat maakt een echo altijd mooi om naar te kijken.

Deze 12 weken echo is een life filmpje.  Het kindje beweegt.  Daar staan we eerst bij stil.  Op het einde zie je ook een meting.  Het kindje is 5,5 cm.  Dat komt overeen met 12w1d.  Volgens een eerdere meting was het 12w0d.  Het is in ieder geval goed.  Eigenlijk kijken we daar in pretecho niet echt naar, toch zie je een neusbeentje en een dunne nekplooi.  Een extra bevestiging na de medische 12 weken echo.

Hier zie je een life echo.  Kijk eens hoeveel je al kan zien.  Het kindje beweegt.  Dat maakt een echo fijn om te zien.  Veel kijkplezier.

12 weken beeldmateriaal 2023

In dit filmpje 12 weken echo komt alles in beeld.  Je hoort wat het allemaal is.  Als je het geluid aanzet en het pijltje volgt dan weet je wat het is.  Er wordt ook een kopstuitlengte (CRL) gemeten.  Daarmee krijg je naast de lengte van het kindje ook de uitgetelde datum.

12 weken beeldmateriaal 2022

Hier zie je mooie foto’s van 12 weken echo.  Je kan alles goed zien.  Het start met een profieltje.  Daarna zie je een open handje in beeld.  Je kan de 5 vingertjes tellen.  Je ziet ook het resultaat van een meting.  De armpjes en beentjes komen mooi in beeld.  Kijk zelf maar wat je nog allemaal kan zien.

Dit is een 12 weken echo filmpje.  Je hoort hier wat alles is.  Gewoon het pijltje volgen.

 

Waarschijnlijk heb je ook interesse in een pretecho op 12 weken.  Kijk dan eens bij echo 12 weken, 3 maanden zwanger, 12 weken zwanger en 3D echo 12 weken.

Nog veel meer vind je op YouTube Echobaby Marita.  Als je deze link in je favorieten opslaat, dan kan je het de rest van je zwangerschap volgen.

Meest gelezen berichten

Positieve zwangerschapstest

Positieve zwangerschapstest.  En dan verder? Positieve zwangerschapstest.  En dan verder?  Proficiat/ gefeliciteerd, je zwangerschapstest is positief.  Wat kan je nu…

Lees meer...

8 weken echo

8 weken echo.  Vaststellen van de zwangerschap. 8 weken echo.  Vaststellen van de zwangerschap.  Op de 8 weken echo wordt…

Lees meer...

10 weken zwanger

10 Weken zwanger.  Een leuk moment voor een echo. 10 Weken zwanger.  Een leuk moment voor een echo. Je kan…

Lees meer...

Duur zwangerschap

Duur zwangerschap.  Een zwangerschap is 9 maanden of 40 weken. Duur zwangerschap.  Een zwangerschap is 9 maanden of 40 weken. …

Lees meer...
Scroll naar boven