1 maand zwanger

1 maand zwanger.  Weet je nu al dat je zwanger bent?

1 maand zwanger.  Weet je nu al dat je zwanger bent?  Dit is het moment dat je je regels verwacht.  Eventueel ben je een klein beetje overtijd.  Een zwangerschapstest kan al positief zijn.  Verder merk je nog niet dat je zwanger bent.  Op een echofoto zie je nog niet veel, alleen maar een beetje vruchtwater.  Als je liever niet langer wacht dan ben je welkom voor een pretecho.  Samen zullen we bekijken wat er te zien is.

Wist je dat – 1 maand zwanger

Wist je dat je op ‘1 maand zwanger’ eigenlijk maar 2 weken zwanger bent?  Dat komt omdat de telling begint op de eerste dag van je laatste menstruatie.  Ook op echo wordt er automatisch zo berekend.  Waarom doen ze dat zo?  Omdat vroeger de dag van de laatste menstruatie het enige was waarvan kon uitgegaan worden.  Het moment van de bevruchting kan niet altijd vastgesteld worden.  Je kan hier meer over lezen bij Hoeveel weken zwanger.

Wat voel je als je 1 maand zwanger bent?

Meestal helemaal niets.  Soms is er een kleine innestelingsbloeding.  Anders is het eerste dat je merkt, dat je niet meer ongesteld wordt.  De dag dat je had moeten ongesteld worden (als je heel regelmatig bent) is de NOD-dag: de Niet OngesteldheidsDag.  Vanaf nu kan je beginnen testen.  Moest de test negatief zijn dan kan je dat enkele dagen later nog eens testen.

1 maand zwanger beeldmateriaal

Als je graag wil weten hoe je kindje er op 1 maand zwanger uit ziet dan kan je hier naar de filmpjes kijken.  Je ziet nu nog niet veel, maar een hartje zien kloppen gaat je heel gelukkig maken.

Hier zie je een echo van 1 maand zwanger.  Je ziet vruchtwater, een vruchtje en een vruchtring.  Het vruchtje is nu 1,2 mm.  Het vruchtwater is 1,1 cm.  Dat komt overeen met 5w1d.  Dit filmpje bestaat uit foto’s.

In dit life filmpje van 1 maand zwanger zie je een meting.  Eerst krijgen we het vruchtje in beeld en daarna zoomen we dat in.  Vervolgens zie je een meting van het vruchtje en van het vruchtwater.

Hier zie je echofoto’s van 1 maand zwanger.  Kijk zelf maar wat je ziet.  Herken je het?

Hier zie je pretecho’s en filmpjes van 1 maand zwanger.  In de filmpjes zie je de hartjes kloppen.

In dit filmpje zie je echofoto’s van drie tot bijna zes weken.  Als je weet dat drie weken zwanger volgens de telling eigenlijk een vruchtje van één week oud is, dan is het heel bijzonder dat je dan al iets kan zien.  Het filmpje is gemaakt met echofoto’s op 3w0d, 3w5d, 4w6d en 5w5d.  Bij die foto’s hoor je uitleg.  Het eindigt met een kort filmpje met kloppend hartje.

Dit is een echofoto van 1 maand zwanger:

1 maand zwanger

Nog meer beeldmateriaal

Om heel wat filmpjes te bekijken kan je op 1 maand klikken.

Verder kan je op 4 weken zwanger, 5 weken zwanger en echo 5 weken nog meer zien.

Je kan ook al kennis maken met deze blog en met YouTube Echobaby Marita.  Hier kan je de rest van de zwangerschap vele uren doorbrengen.  Echofoto’s en filmpjes zal je zeker interesseren.

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer

Marita Vanden Boer is een vroedvrouw met 19 jaar ervaring op materniteit, verloskamer, zwangerschapspathologie en prematurenafdeling.
In 2007 heeft ze Echobaby opgericht en nu maakt ze pretecho's.

Meest gelezen berichten

echo 22 weken

Echo 22 weken. Gewoon even spieken. Altijd leuk. Echo 22 weken. Gewoon even spieken. Altijd leuk.  Je kindje weegt nog…

Lees meer...

18 weken zwanger

18 Weken zwanger.  Weet de wereld al dat je zwanger bent? 18 Weken zwanger.  Weet de wereld al dat je…

Lees meer...

3D echo 9 weken

3D echo 9 weken.  Een inimini piepklein kindje. 3D echo 9 weken.  Een inimini piepklein kindje.  Je moet echt wel…

Lees meer...

echo 36 weken

Echo 36 weken. Een echo is nog een leuke ervaring. Echo 36 weken. Een echo is nog een leuke ervaring. …

Lees meer...
Scroll naar boven