20 weken echo

20 weken echo.  Dit is de tweede medische echo.

20 Weken echo.  Dit is de tweede medische echo.  Een andere benaming hiervan is de echo morfologie.  Dat betekent dat je kindje hierbij volledig wordt nagekeken of alles goed is.  Alle organen zijn nu al voldoende ontwikkeld om die op echo te kunnen beoordelen.

Spannend!  Is alles goed?

In Nederland wordt dit de SEO of Structureel Echoscopisch Onderzoek genoemd.

Waarom is de 20 weken echo op 20 weken?

Om precies te zijn: de 20 weken echo is niet altijd op, maar wel rond de 20 weken gedaan, tussen 18 en 22 weken.  Op dit moment in de zwangerschap zijn alle organen groot genoeg en kunnen ze mooi bekeken en beoordeeld worden via een echo.  Daar gaat het om bij een medische echo, dat je alles goed kan bekijken om te zien of het goed is.

Wat doen ze op de 20 weken echo?

Elk lichaamsdeel komt één voor één in beeld en de persoon die de echo maakt kijkt of het er goed uit ziet.  Er is een meting en die wordt vergeleken met de standaard van die zwangerschapsduur.

Wat zou je allemaal kunnen zien op de 20 weken echo?

Gewoon alles.  Kijk maar eens hieronder in de filmpjes.  Die zijn wel in pretecho gemaakt.  Dat is een andere manier van kijken.

20 weken beeldmateriaal

Dit filmpje is een life gefilmde 20 weken echo.  Dit kindje ligt dubbel geplooid met de voetjes voor het gezichtje.  Alles bij elkaar is het een mooi filmpje waarin alles in beeld komt.  Je kan het kindje ook zien drinken.

Hier zie je nog een pretechofilmpje van 20 weken.  Het volledige kindje wordt overlopen en je hoort daarbij wat het is.  Zet dus best het geluid aan.  Als je dat een aantal keren bekijkt, dan ga je meer zien op je 20 weken echo.

Eén van de dingen die gedaan worden op de 20 weken echo is een meting.  Helaas is dat een moment in de zwangerschap waarop je kindje op alle mogelijke manieren kan liggen.  Hij is nu nog klein.  Een correcte meting is met een kindje mooi evenwijdig met de buik van de mama.  Mooi, maar dit kindje doet dat anders.  Hij is bovendien niet de enige.  Luister maar terwijl je kijkt.  Je hoort er uitleg bij.  Als het filmpje gedaan is, dan mag je even wachten.  E komt nog een ander filmpje en dat telkens opnieuw.  Je zit nu op de playlist 20 weken zwanger.

Waarschijnlijk heb je ook interesse in pretecho’s op 20 weken.  Klik dan op echo 20 weken, 20 weken zwanger en 3D echo 20 weken.

En voor veel meer beeldmateriaal moet je op YouTube Echobaby Marita zijn.

 

Meest gelezen berichten

6D Echo

6D Echo. Je kindje nog mooier en realistischer. 6D Echo. Je kindje nog mooier en realistischer.  Dat kan door gebruik…

Lees meer...

echo 29 weken

Echo 29 weken. Maak nu een afspraak voor de beste resultaten. Echo 29 weken. Maak nu een afspraak voor de…

Lees meer...

echo 6 weken

Echo 6 weken. Een vruchtje met kloppend hartje. Echo 6 weken. Een vruchtje met kloppend hartje.  Je ziet nu een…

Lees meer...

Echo vroedvrouw

Echo vroedvrouw.  Wat zijn hiervan de voordelen? Echo vroedvrouw.  Wat zijn hiervan de voordelen?  Een vroedvrouw heeft kennis van de…

Lees meer...
Scroll naar boven