Foetus

Foetus.  De tweede fase van de zwangerschap.

Foetus.  De tweede fase van de zwangerschap.  Een foetus is een ongeboren baby vanaf hij op een mensje begint te lijken.  Dat is vanaf ongeveer 8 weken.  De rest van de zwangerschap wordt hij nog foetus genoemd.

De eerste fase van de zwangerschap heet het embryo.  Dat is dus zolang het geen duidelijke menselijke vormen heeft.

Foetus en embryo.  Dat zijn moeilijke woorden.  In pretecho spreken we in normale mensen taal.

Wil je zien hoe een ongeboren kindje van 8 weken er uit ziet?  Kijk dan eens bij 8 weken zwanger.

Nog later wordt het mooier en mooier.  Je kindje lijkt meer en meer op een echt kindje.

Foetus 2D beeldmateriaal

Hier zie je een filmpje van een foetus.  Het zijn echofoto’s en een echofilmpje van een kindje van 9 weken.  Je kan het al duidelijk herkennen.  De verhoudingen van hoofd, ledematen en lichaam zijn anders dan bij een ouder kindje.  Het hoofdje is extra groot, de ledematen zijn extra kort.  Dat verandert van week tot week.  In het filmpje zie je het kindje bewegen.  Dat maakt dat je het nog beter herkent.

Dit is hier een foetus van 11 weken zwanger in een life echo.  Dit kindje begint met hevig te bewegen.  Dat doet hij verder de rest van de echo.  Kijk zelf maar.  Veel kijkplezier hiermee.  Zo kan jouw echo er ook uitzien op 11 weken.

Hier zie je nog een filmpje van 12 weken zwanger.  Kijk eens hoe mooi het nu al is.  Vooral omdat je het nu duidelijk herkent.

3D beeldmateriaal

Dit is een foetus van 9 weken.  Het kindje zit hier rechtop en kijkt ons recht aan.  In het begin van het filmpje zit hij stil.  Daarna begint hij te bewegen.  Daardoor kan je het beter herkennen.  Het is al bijzonder dat we zo vroeg in de zwangerschap een 3D echo kunnen maken.

Hier zie je een 3D filmpje van 13 weken.  Het is nu een life filmpje met ingesproken uitleg.  Zet dus best het geluid aan.  Dan kan je het allemaal volgen.  Je ziet hier het volledige kindje, compleet met armen en benen.

Deze foetus is 16 weken.  Het is een life echo van 3D echo 16 weken.  Het kindje wordt volledig overlopen.  Zet vooral het geluid aan en volg het pijltje.  Dan hoor je overal uitleg bij.  Veel kijkplezier.

Om vanaf nu je hele zwangerschap te volgen kan je verder in deze blog gaan zoeken of kijken op YouTube Echobaby Marita.

Meest gelezen berichten

Echo tweeling

Echo tweeling.  Dubbel mooi en dubbel plezier. Echo tweeling.  Dubbel mooi en dubbel plezier.  Gewoon omdat er 2 kindjes in…

Lees meer...

34 weken zwanger

34 Weken zwanger.  Je lichaam bereidt zich voor. 34 Weken zwanger.  Je lichaam bereidt zich voor.  Voorbereiding op de bevalling. …

Lees meer...

echo 27 weken

Echo 27 weken. Een mooie mijlpaal is nu bereikt. Echo 27 weken. Een mooie mijlpaal is nu bereikt.  Je kindje…

Lees meer...

32 weken zwanger

32 Weken zwanger.  Je bent nu 7 maanden zwanger. 32 Weken Zwanger.  Je bent nu 7 maanden zwanger.  Je kindje…

Lees meer...
Scroll naar boven